Home Social ANOTIMPUL in care ne NASTEM ne INFLUENTEAZA PERSONALITATEA

ANOTIMPUL in care ne NASTEM ne INFLUENTEAZA PERSONALITATEA

Daca pana acum existau doar presupuneri fara explicatii stiitifice, acum au venit si explicatiile pe baza unor studii stiintifice.

Ccercetari recente arata ca anotimpul in care se naste o persoana are o influenta semnificativa asupra posibilitatii de a determina anumite date de temperament care pot duce la o tulburari afective specifice, asa cum a reiesit dintr-un studiu prezentat la Congresul de la Berlin al Colegiului European de Neuropsihofarmacologie.

In mod traditional, anotimpul in care se naste o persoana a fost asociat cu anumite trasaturi de personalitate si s-a cautat explicarea acestei asocieri prin diferite justificari folclorice, cum ar fi de pilda prin astrologie.

Acum, un grup de cercetatori de la Budapesta a prezentat un studiu care face legatura dintre anotimpul nasterii si temperament,  scrie Agerpres.

Potrivit sefei grupului de cercetare, Xenia Gonda de la Departmentul de Sanatate Mentala Clinica si Teoretica a Universitatii Semmelweis din Budapesta, studiile biochimice au aratat ca anotimpul nasterii influenteaza anumiti neurotransmitatori precum dopamina sau serotonina, cu efecte detectabile chiar si la maturitate.

Exit mobile version