Home Social ANUNT IMPORTANT pentru consumatorii de cafea!

ANUNT IMPORTANT pentru consumatorii de cafea!

Ultimele cercetari i-au pus in alerta pe medici.

O noua cercetare facuta in SUA arata ca unele persoane devin atat de dependente de cafea, incat nu mai pot renunta la ea fara a se confrunta cu simptome asemanatoare sevrajului, scrie news.com.au.

Majoritatea celor care consuma zilnic cafea declara ca nu pot renunta la aceasta bautura macar atunci cand au probleme cardiace sau, in cazul femeilor, cand sunt insarcinate.

Exista persoane care devin dependente de cafea si in acest caz au nevoie de tratament specializat, a precizat Laura Juliano, de la American University, SUA, autoarea acestui studiu. Aceasta mai spune ca specialistii nu au studiat indeajuns de mult toate problemele de sanatate pe care excesul de cafea le poate provoca.

Cofeina se gaseste in multe produse consumate zilnic, putand duce la dependenta fizica a consumatorului.
 
Dependenta de cofeina a fost recunoscuta de experti ca o boala psihica, se arata in acest studiu care a fost publicat in revista „Journal of Caffeine Research”.

Medicii recomanda consumul a cel mult 400 mg de cafea pe zi, adica aproximativ trei cesti. In cazul celor bolnavi sau al femeilor insarcinate, cantitatea zilnica de cafea consumata nu trebuie sa fie mai mare de 200 mg.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here