ATELIERELE FILIT. Dezbatere între traducători și tineri reporteri (FOTO)

Intitulată “Cafeneaua publică”, activitatea organizată de Europe Direct Botoșani împreună cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Sutdii Mihai Eminescu și Asociația Buzzmedia, își propune un schimb de impresii și păreri culturale între traducătorii veniți la Ipotești pentru Atelierele FILIT și membrii redacției ziarului Buzz.

Micii reporteri ai ziarului Buzz au fost moderatori iar traducătorii prezenți care au dat curs invitației de a participa la această dezbatere – Andrew Davidson (SUA), Jan Cornelius (Dusseldorf), Dana Grigorcea (Elveția), Gabriela Koszta (Ungaria), Roberto Merlo (Italia), Denis Czekmak (Berlin), Gabriele Racca (Italia), Hrisov Boev (Bulgaria), Marja Markic (Croația), Johanna Kornas Warnwas (Polonia) – au răspuns cu interes întrebărilor curioase pe cele trei teme propuse de copii anul acesta: Literatură online vs literatura tipărită, Învățământul în școlile din țările de unde provin invitații și Literatura pentru copii. Adolescenții care au moderat discuțiile au fost Denisa Sandu de 15 ani împreună cu Ioana Crainiciuc de 13 ani, Alexandra Ciotir de 16 ani și Mario Munteanu de 12 ani și Paula Ifrim de 15 ani împreună cu Theona Adomnoae de 13 ani.

Au fost însă prezenți la activitate și alți copii din redacția Buzz: Anca Biciușcă, 16 ani, cu rol de organizator, Ana Iftodeanu de 14 ani, cu rol de supervizor al dezbaterii, Marta Muraru, 11 ani, pe post de fotograf, Maria Macsim, Raissa Pătrar Botușan și Mateea Ariciuc, pe post de reporteri. Simina Luca de 12 ani și Ioana Matfeev, coordonatorul cercului de jurnalism, au prezentat dezbaterea.

Alături de copiii-reporteri, la dezbatere, a fost și tânăra Manuela Hlușcu, elevă în clasa a XII-a la C.N. A.T. Laurian, care le-a oferit invitaților propriile portrete realizate chiar de ea.

Ca și la prima ediție desfășurată anul trecut, traducătorii internaționali au rămas deosebit de impresionați de capacitatea adolescenților-reporteri de a gestiona o dezbatere literară. Activitatea s-a încheiat cu un program muzical oferit de Școala Populară de Artă prin solista Simona Mazăre și taraful unității de învățământ.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.