Atentie la BOLILE care „SE TREZESC” TOAMNA

Fiecare anotimp ne face organismul mai sensibil la anumite boli. In functie de schimbarile climatice, de modificarile care intervin in alimentatie de circulatia unor virusi sau bacterii, bolile iau cu asalt organismul, iar unele afectiuni nevindecate, care asteapta momentul prielnic, devin iar suparatoare, agresive si mai periculoase.

Odata cu sfarsitul verii si intrarea in sezonul rece, de toamna, fluctuatiile de temperatura si umezeala isi pun amprenta asupra sanatatii noastre.

Este momentul manifestarii infectiilor respiratorii, dar si momentul in care ulcerul se poate agrava iar persoanele cu afectiuni cardiace pot suferi crize periculoase. Reumatismul este si el inclus in lista bolilor care, toamna, le dau mari probleme multor persoane.

Virozele sunt, poate, cele mai frecvente afectiuni care ataca odata cu instalaea toamnei. Ele afecteaza in special persoanele sensibile si pe cele care au sistemul imunitar slabit.

La fel, gripa, care in aparenta pare a fi o infectie virala banala, poate genera o serie de complicatii. Impotriva acestor afectiuni ne stau la dispozitie : vaccinurile antigripale, vitaminele pentru stimularea imunitatii sau medicatia antivirala.

De la an la an virusurile gripale nu mai sunt cele care au fost, revin sub o alta forma, modificate. Asa ca in fiecare toamna apar noi tipuri de vaccinuri. In privinta vaccinului homeopat, acesta se administreaza oral si se gaseste sub forma de granule, care se tin sub limba. Cel mai cunoscut produs de acest tip este Oscillococcinum.

O alta metoda profilactica, deosebit de eficienta, este administrarea vitaminei C, care combate cu succes primele simptome de raceala si gripa. In unele cazuri, pacientilor li se recomanda medicamentele antivirale cu rol profilactic care fie previn infectarea, fie reduc durata simptomelor, cu 1-2 zile.

Trateaza bolile de sezon

Eforturile de adaptare la schimbarile de temperatura intensifica circulatia sangvina si suprasolicita aparatul cardiovascular. Astfel, dupa ce s-au luptat cu canicula pe timp de vara, cardiacii trebuie sa se pregateasca acum sa faca fata unor noi provocari: frigul si umezeala. In cazul lor, cei doi factori pot duce la spasm coronarian, determina aparitia crizelor de angina sau cresterea frecventei acestora.

Reumaticii au si ei de suferit cand anotimpul ploios isi intra in drepturi. In cazul lor, durerile localizate la nivelul articulatiilor sunt exacerbate de expunerea la frig si umezeala. Durerile pot fi calmate cu ajutorul acupuncturii, bailor calde cu sare si antiinflamatoarelor.

Ulcerul este o alta afectiune sezoniera, care se reactiveaza in special primavara si toamna. Pacientilor li se recomanda prudenta in privinta alimentelor consumate, renuntarea la fumat si alcool, precum si respectarea tratamentului prescris de medicul curant.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.