Home Social Au castigat, prin concurs, postul de director de scoala, dar numirea intarzie….

Au castigat, prin concurs, postul de director de scoala, dar numirea intarzie….

0
258

Concursul pentru postul de director al Liceului „Grigore Antipa” din Botosani a fost castigat de profesoara Irina Telisca, insa Inspectoratul Scolar Judetean nu se grabeste cu numirea pe functie a cadrului didactic care a promovat concursul. Se pare ca cei de la sefia Inspectoratului nu au de gand sa isi indeparteze prea repede de la conducere directorii pe care i-au numit cu „delegatie in interesul invatamantului”, chiar daca acestia au participat la concurs, dar nu l-au promovat.

In aceste conditii, Irina Telisca i-a transmis inspectorului scolar general, Mihaela Hunca, sa respecte metodologia referitoare la instalarea in functii a noilor directori.

„Am castigat un concurs organizat de PSD si astept sa fiu investita conform metodologiei. De aceea, rugamintea mea la doamna inspector scolar general este sa respecte metodologia in ceea ce priveste numirea noilor directori de scoala. Am consultat metodologia, care spune ca in termen de maxim 5 zile de la avizarea in Consiliul de Administrasie al ISJ a noilor directori, sa se faca si numirea. S-a vehiculat ca va fi facuta numirea undeva in vacanta intersemestriala”, a explicat Irina Telisca.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Botosani, Costel Soptica, si-a exprimat nemultumirea ca sefa Inspectoratului Scolar, Mihaela Hunca, intarzie sa faca pasii spre numirea directorilor care au promovat concursul pentru functiile de conducere ale scolilor.

Referindu-se la „graba” cu care inspectorul scolar general Mihaela Hunca, aplica metodologia, Soptica a spus:

„Daca ceva se poate face intre o zi si 30 de zile, fiti convinsi ca doamna o sa faca in a 31-a zi. Nu o sa faca nimic pana pe 11 decembrie. Nu o sa puna niciun director de la PNL, pentru ca trebuie sa il puna dupa acea data.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here