Audienta la Avocatul Poporului. Vezi cand si unde sunt asteptati botosanenii cu petitii

In luna februarie 2017, reprezentantul institutiei Avocatul Poporului- Biroul Teritorial Suceava, va acorda audiente cetatenilor judetului Botosani in ziua de 15, a 3-a miercuri din luna.

Audientele se vor acorda la sediul Institutiei Prefectului – Judetul Botosani din Botosani, Piata Revolutiei nr.1-3, incepand cu ora 10.

Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate sa se prezinte cu o petitie din care sa rezulte pe scurt problemele cu care se confrunta si documente justificative, in copie.

Persoanele fizice se pot adresa si la sediul Biroului Teritorial Suceava din Municipiul Suceava, str.Petru Rares, nr.I 5, cod postal 720008, jud.Suceava, personal, prin mandatar, prin corespondenta, tel./fax la nr. 0230.520622, de luni pana joi in intervalul orar 900-1600, vineri 9.00-14.00 sau prin posta electronica la adresa avpsuceava@avp.ro.

Precizam ca institutia Avocatul Poporului are drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile publice.

Prezentam cateva situatii in care poate interveni Avocatul Poporului:
-lipsa raspunsului la o petitie, indiferent de obiectul acesteia;
-nemultumiri fata de conditiile in care persoanele ocrotite traiesc in institutiile de ocrotire sociala;
-neplata alocatiei complementare monoparentale;
-neplata salariilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap;
-neplata ajutoarelor de incalzire;
-refuzul autoritatilor publice locale de a angaja asistenti personali pentru persoanele cu handicap grav;
-neincadrarea corespunzatoare in gradele de handicap;
-refuzul intocmirii documentatiei necesara reconstituirii dreptului de proprietate, tergiversarea emiterii si eliberarii titlurilor de proprietate, refuzul efectuarii punerii in posesie;
-nesolutionarea cererilor privind recalcularea pensiilor, suspendarea nelegala a platii pensiei, nesolutionarea cererilor privind transferul dosarelor de pensii de la o casa de pensie la alta, neluarea in considerare de catre casele de pensii a tuturor documentelor depuse de petenti in vederea recalcularii pensiei, greseli si omisiuni facute de casele de pensii la stabilirea drepturilor de pensie, intarzieri la plata noilor drepturi stabilite ca urmare a recalcularii, refuzul caselor de pensii de a pune in executare hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-au stabilit drepturi de pensie, intirzierea solutionarii cererilor de trecere de la un tip de pensie la altul;
-incalcarea drepturilor si libertatilor persoanelor private de libertate de catre administratia locului de detentie etc.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.