BACALAUREAT 2017. 97 de elevi au obtinut media 10. SIBIU, pe primul loc in topul promovarii iar TELEORMAN, la coada clasamentului! VEZI procentele de promovabilitate din tara!

71,4% dintre elevi au obtinut medii de promovare

71,4% dintre elevi au obtinut medii de promovare, un procent apropiat de perioada dinaintea introducerii camerelor video. La judete, Sibiul lui Iohannis „i-a dat clasa” Teleormanului lui Dragnea, diferenta fiind de aproape 30 de procente.

Vezi AICI rezultatele la BACALAUREAT 2017!

Procentul absolventilor de liceu care au reusit sa obtina note de trecere este mai mare decat in anii trecuti, insa „odata cu modificarea legii educatiei nationale, cu un singur stil de bacalaureat, a dus liceele tehnologice la un grad de promovabilitate din ce in ce mai mic”.

La aceasta sesiune a bacalaureatului s-au inscris 135.513 de elevi si au fost prezenti 128.503. Dintre acestia, 91.754, adica 71,4 la suta, au promovat examenul.

Un numar de 97 de absolventi au obtinut media 10 la bacalaureat, la nivel national.

Anul trecut, inainte de contestatii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 66,7 la suta inainte de depunerea contestatiilor si de 68,1 la suta, dupa solutionarea acestora.

Sibiu, Bacau, Iasi si Cluj sunt judetele cu cea mai mare rata de promovare la bacalaureat, respectiv peste 83 la suta, potrivit ministrului Educatiei, Liviu Pop.

Astfel, la Sibiu rata de promovare este 83,73 la suta, la Bacau – 83,54 la suta, la Iasi si la Cluj – 82,75 la suta. In Bucuresti, au promovat examenul 74,09% dintre candidati.

In schimb, 53,95% dintre elevi au trecut examenul de Bacalaureat in judetul Teleorman, una dintre cele mai mici procente din tara. In judet nu a fost obtinuta nici o medie de zece.

Cele mai bune rezultate la Bacalaureat le-a obtinut Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria, unde 86,08% dintre absolventi au promovat examenul. Pe locul al doilea, cu 78,75%, s-a clasat Colegiul National „Unirea” din Turnu Magurele, iar pe locul al treilea, cu 76,84%, s-a clasat Colegiul National „Al I Cuza” din Alexandria.

Cu toate ca la nivel national e un scor slab, procentul de elevi promovati e cel mai mare din ultimii sase ani, de cand au fost scoase din calculul mediei generale probele orale si de cand a fost introdus sistemul de supraveghere video-audio in salile de examen.

Promovarea la Bacalaureat a fost zero in mai putin de zece licee din tara, spune ministrul Educatiei, Liviu Pop, precizand ca acestea vor intra in lichidare la forma invatamant liceal, urmand sa continue ca scoli generale.

„Sunt sub zece licee cu zero promovabilitate. Acestea vor intra in lichidare la forma invatamant liceal, urmand sa continue ca scoli generale. Este vorba despre unitati care functionau cu scoala generala si liceu in acelasi loc”, a spus ministrul Educatiei, Liviu Pop, in conferinta de presa in care a anuntat rezultatele acestei sesiuni a bacalaureatului.

75,14% dintre absolventii de clasa a XII-a din judetul Botosani care au sustinut Bacalaureatul au promovat, procentul fiind in crestere fata de anul trecut. Acest procent este inainte de constestatii, rezultatele finale urmand sa fie afisate in data de 10 iulie.

Anul trecut, rata de promovare a fost de 72,67%. La aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 2.750 de elevi, 99 nu s-au prezentat, iar 4 au fost eliminati pentru tentativa de frauda.

1.992 de elevi au promovat examenul, in timp de 655 au fost respinsi, iar 115 au fost respinsi cu medii.

Un singur elev a obtinut media 10, urmat de alti trei absolventi de clasa a XII-a care au obtinut media 9,96.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Dolj este de aproape 70 la suta inainte de contestatii, iar doi elevi au obtinut media 10. In acest judet, trei licee au avut promovabilitate zero.

Peste doua mii de elevi din judetul Vrancea au sustinut examenul de bacalaureat, iar 69,15% dintre ei au reusit sa obtina medii peste 6, fiind declarati admisi. Promovabilitatea este mai mare decat cea inregistrata in anul 2016, chiar daca un singur elev a obtinut media generala 10.

Peste 76 la suta dintre absolventii de liceu care au sustinut examenul de bacalaureat in judetul Arges au promovat in aceasta sesiune, iar cinci dintre ei au obtinut media 10. Peste 200 de candidati care initial s-au inscris la examen nu s-au mai prezentat.

Rata de promovare la bacalaureat in judetul Tulcea a fost de aproape 70 la suta, inregistrandu-se o singura medie de 10, iar doua unitati de invatamant au avut procentaje de peste 94 la suta.

Peste 2.800 de absolventi de liceu care au sustinut in acest an Bacalaureatul au reusit sa promoveze in judetul Bihor, promovabilitatea inainte de solutionarea contestatiilor fiind de 69%, cu aproape 11 puncte procentuale mai mare fata de anul trecut. Opt candidati din judet au reusit sa obtina in acesta sesiune media generala 10.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Suceava este de 73,49 la suta inainte de contestatii, cu peste doua procente in plus fata de cea inregistrata anul trecut. Niciun candidat nu a reusit sa obtina media 10.00, cea mai mare medie fiind 9,95.

Un numar de 2.100 de candidati din Alba au promovat bacalaureatul, rata de promovare, inainte de contestatii, fiind de 79,76 %, mai mare cu sapte procente fata de anul trecut. In acest judet, cinci candidati au obtinut media 10.

Mai putin de o treime dintre candidatii de la bacalaureat care au absolvit liceul in anii trecuti au reusit sa obtina media minima pentru a fi declarati admisi, in timp ce promovabiltatea generala in judetul Arad este de 64,91%, usor mai mare fata de 2016. La un liceu nu exista niciun candidat promovat, in timp ce trei elevi au obtinut media 10.

Aproape 83 la suta dintre absolventii de liceu care au sustinut examenul de bacalaureat in judetul Iasi au promovat, cu peste sase procente mai multi fata de anul trecut, iar opt elevi au obtinut media 10.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Neamt este de 73,25% inainte de contestatii, cu aproape doua procente peste media nationala. In schimb, niciun candidat din cei 2.563 care au promovat examenul nu a obtinut media generala 10.

In judetul Hunedoara, 69,79 la suta dintre absolventii de liceu care au participat la examenul de bacalaureat au fost declarati reusiti, inregistrandu-se si doua medii de zece.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Buzau depaseste 76%, fiind cu zece procente mai mare decat cea de anul trecut. Un singur absolvent a reusit sa obtina media 10.

Peste 76 la suta din absolventii de liceu care au sustinut examenul de bacalaureat in judetul Prahova au promovat, cu peste trei procente mai multi fata de anul trecut. Doi candidati au obtinut media 10.

Aproape 83% din absolventii de liceu din judetul Cluj au promovat bacalaureatul, procentul fiind similar cu cel de anul trecut. Noua candidati au reusit sa obtina media 10, iar la 11 licee din judet procentul de promovare este de 100%.

Rata de promovare este de 62,64 la suta la examenul de bacalaureat in judetul Caras- Severin, unde niciun elev nu a reusit sa obtina media 10.

Gradul de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Constanta depaseste 62 la suta, putin mai mare decat anul trecut, Patru candidati au obtinut media 10, iar in sase unitati de invatamant niciun elev nu a promovat examenul.

Peste 75% din absolventii de liceu care au sustinut bacalaureatul in judetul Vaslui au reusit sa promoveze examenul, cu peste sase procente mai multi decat anul trecut. Trei candidati au obtinut medii de 10 – doi de la licee din Vaslui si unul de la un colegiul din Barlad.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat este de 83,54% in judetul Bacau, inainte de contestatii, una dintre cele mai mari din tara si considerata „foarte buna” de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean. Din cei 3.132 de absolventi declarati admisi, doar doi au obtinut media 10.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Galati, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 79,59%, cu cateva procente mai mare decat in 2016, cele mai multe medii fiind cuprinse intre 8 si 8,99. Trei candidati au obtinut medii de 10, iar la doua licee rata de promovare este de 100%, insa exista si unul unde niciun elev nu a promovat.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 83,73 la suta in judetul Sibiu, fiind cel mai bun procentaj din tara. Doua eleve au reusit sa obtina media 10.00, fiind vorba despre absolvente a unor institutii de invatamant din municipiul Sibiu si din Cisnadie, in timp ce doua colegii au promovabilitate de suta la suta.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Brasov este, inaintea contestatiilor, de 78,39%, similara cu cea de anul trecut. Doi candidati au media 10 la examen, iar 640 de absolventi au fost respinsi intrucat nu au reusit sa obtina media 6.00.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Timis, inainte de contestatii, este de 71,93%, mai mare decat in urma cu un an. O eleva de la Colegiul National Banatean Timisoara a reusit sa obtina singura medie 10 din judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.