Se stie ca alcoolul, consumat in cantitati mari, loveste puternic sanatatea fizica si mentala. Sunt insa bauturi alcoolice despre care, unii cercetatori spun ca ar fi chiar benefice pentru organism, daca nu se trece pragul unui pahar. Studiile lor vin sa le intareasca afirmatiile.
Vinul este primul pe lista unor astfel de bauturi. Daca este „de la mama lui de acasa”, facut din struguri si fara interventia chimicalelor care se gasesc uneori din belsug in sticlele din comert, un pahar de vin rosu consumat contine antioxidanti puternici, care protejeaza celulele de actiunea nociva a radicalilor liberi.
Trebuie stiut ca, aflate in vinul rosu, flavonoidele ajuta la tratarea si prevenirea bolilor de inima, reduc riscul unei crize cardiace sau a un atac cerebral, prin faptul ca previn formarea cheagurilor de sange.
Putini stiu ca sunt studii care arata ca un pahar de vin natural pe zi sau la doua zile ar fi una din cheile longevitatii.
Vodca Soda – Vodca Acidulata
Apa minerala si vodca sunt ingredientele acestui cocktail, despre care se spune ca ar avea un continut caloric scazut, fiind cel mai „usor” dintre toate cocktailurile de acest fel, cu un continut caloric scazut. Nu aduce vreun beneficiu organismului, dar nici nu dauneaza daca se consuma o cantitate mica.
Sangria – bautura alcoolica spaniola
Se prepara din vin rosu, lamaie, portocale, lime, zahar si alte fruct. Spre deosebire de cele mai multe bauturi alcoolice, au putine calorii. Poate fi considerata o bautura dietetica.
Retetele sunt insa variate, iar unele pot avea ca rezultata o bautura foarte tare. Si in cazul acestei bauturi „masura” este esentiala. Nu treceti de un paharel la cateva zile.