Metoda de realizare a acestui sortiment poate fi folosita fara a afecta gustul berii.
Cercetatorii de la Institutul Griffith Health din statul australian Queensland au descoperit o metoda prin care pot preveni aparitia mahmurelii in urma consumului de bere.
Ei au descoperit ca atunci cand introduceau electroliti in bere, aceasta devenea de trei ori mai eficace in procesul de hidratare.
Profesorul Ben Desbrow afirma ca aceasta metoda poate fi folosita fara a afecta gustul berii.
„Cercetarea noastra dorea sa afle daca putem manipula proprietatile electrolitilor din bere si cantitatea de alcool din bere pentru a ii influenta potentialul de rehidratare”, a explicai profesorul Ben Desbrow.
Acesta considera ca apa ramane cea mai buna bautura de consumat dupa un efort intens, insa crede ca berea modificata ar putea reduce efectele nocive ale alcoolului, limitand totodata efectele mahmurelii.
Echipa de cercetatori a testat patru tipuri de bere, descoperind ca berea de tip light era retinuta cel mai bine corp, fiind cu o treime mai eficienta in hidratarea corpului decat berea obisnuita, potrivit descopera.ro.