Berea creste nivelul colesterolului bun

Consumul moderat de bere este recomandat de specialistii din lumea intreaga pentru continutul sau bogat in nutrienti care ajuta in diverse probleme.

Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) in sange creste in timpul consumului de bere. S-a aratat ca nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociaza cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetarile au demonstrat ca un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de colesterol HDL.
Pe langa acest beneficiu, cercetatorii au aratat ca berea mai aduce si alte beneficii atunci cand nu se face abuz de ea si se consuma cu moderatie:

1. Asigura protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori
Unele cercetari au demonstrat ca cei care consuma bere in mod responsabil beneficiaza de un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscuta ca fiind cauza majoritatii ulcerelor de stomac si un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere faciliteaza eradicarea acestui organism datorita unui efect antibacterian.

2. Nu ingrasa
Are un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice – 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool.

3. Rehidrateaza dupa efort fizic
Cercetatorii spanioli de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Granada si cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic.

4. Reduce riscul formarii pietrelor la rinichi
Berea are un continut redus de calciu si este bogata in magneziu, ceea ce ajuta la protejarea impotriva formarii pietrelor la bila si la rinichi.

5. Reduce riscul de aparitie al bolii Parkinson
Mai multe studii au aratat ca berea consumata in cantitati moderate si alti cativa factori ai stilului de viata se asociaza unui risc scazut de dezvoltare a bolii Parkinson.

6. Este o sursa de antioxidanti
Berea contine antioxidanti naturali, sursa lor fiind atat maltul (orz), cat si hameiul.

7. Este o sursa bogata de siliciu
Provenit din doua surse naturale: apa si in special orz, s-a dovedit ca siliciul este important pentru sanatatea oaselor, imbunatatind chiar densitatea minerala a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dieta.

8. Este o sursa de vitamina B12 in dietele vegetariene
O sursa naturala de vitamina B12, care se gaseste in special in alimentele de origine animala si care are un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos, fiind supranumita vitamina bunei dispozitii, este chiar berea.  

9. Este o sursa de fibre
Doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, unele beri putand furniza pana la 30%.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.