Home Social Blocuri de pe strada Victoriei si Cuza Voda vor fi reabilitate termic...

Blocuri de pe strada Victoriei si Cuza Voda vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Primaria municipiului BOTOSANI informeaza cetatenii orasului ca a fost semnat un nou contract de executie lucrari de reabilitare termica a doua  blocuri care fac obiectul proiectului „Reabilitarea termica in vederea cresterii eficientei energetice a 2 blocuri din municipiul Botosani”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Al treilea contract de finantare pe reabilitare termica  pe care il deruleaza municipiul Botosani a fost semnat miercuri, 15 Octombrie a.c., de catre primarul Ovidiu Portariuc si de catre un reprezentant al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Acest contract include doua blocuri de locuinte: blocul din strada Victoriei nr. 1 si blocul din strada Cuza Voda nr. 2, scara A, B, C, D, E, F, din municipiul Botosani.

“Anul acesta am semnat un nou contract de finantare, pentru al treilea proiect de reabilitare termica, iar din primavara vor incepe lucrarile la cele doua blocuri, cu peste 100 de apartamente. Asa cum am mai spus, acest program este unul care vine in sprijinul cetatenilor, scopul fiind in primul rând scaderea  facturilor botosanenilor la energie termica, cu cel putin 40%. Odata cu inceperea lucrarilor la primele blocuri, a crescut interesul pentru acest proiect si, de aceea, cerem in continuare sprijinul cetatenilor si asociatiilor de proprietari pentru a se implica in acest program de reabilitare a blocurilor”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Valoarea totala a contractului este de aproximativ 2,4 milioane lei, dintre care 60% din suma  reprezinta finantarea nerambursabila asigurata din fondurile Uniunii Europene. Diferenta va fi finantata din resursele Primariei (30%), asociatiile de proprietari contribuind doar cu 10% din suma totala.

1 COMMENT

Comments are closed.

Exit mobile version