Home Social Botosaneanul care se sarbatoreste odata cu Marea Unire felicitat de senatorul Doina...

Botosaneanul care se sarbatoreste odata cu Marea Unire felicitat de senatorul Doina Federovici

Astazi, 1 decembrie 2014, singurul botosanean de-o varsta cu Marea Unire, nascut pe 1 decembrie 1918, a implinit venerabila varsta de 96 de ani.

Constantin Ciolan a lucrat, timp de zece ani, ca ofiter in Batalionul de Jandarmi Botosani, iar acest lucru i-a atras o dragoste de tara fara limita. La 21 de ani a fost inrolat in armata, participand la Al Doilea Razboi Mondial.
 
„Imi crestea inima ori de cate ori purtam uniforma militara si era cantat imnul Romaniei. Imi iubesc tara pana la lacrimi”, spune batranul.
 
Dupa razboi, Constantin a lucrat ca functionar in Primarie, iar timp de doua decenii a fost sef la Cantina sociala a Botosaniului.
 
Aflat la pensie, omul de-o seama cu Unirea poarta toata recunostinta fata de tara sa. In fiecare an, el arboreaza drapelul tricolor la balconul apartamentului situat la etajul al patrulea al unui bloc din zona centrala a municipiului.
 
In semn de maxim respect pentru acest simbol local, senatorul Doina Federovici a ținut  sa il felicite personal si anul acesta pe domnul Ciolan, oferindu-i un cadou simbolic: tricolorul Romaniei, drapelul Uniunii Europene, o sampanie si un buchet de flori in culorile tricolorului Romaniei. 
 
„Sunt onorata sa fiu alaturi de singurul botosanean in viața care s-a nascut pe 1 decembrie 1918. Am ținut sa ii urez si anul acesta multa sanatate si sa ma inclin in fața domniei sale pentru experiența pe care a acumulat-o de-a lungul vieții – efectiv istoria Romaniei moderne” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.
 

1 COMMENT

  1. ii trasmit dl COSTANTIN multa sanatate si este un caz fericit ca nu vau uitat dar pe tatal meu este in varsta de 97 ani nascut pe data de 26 oct 1918 a stat 11 ani si 6 luni prizonier in URSS si nici macar o floare de ziua lui nu i sa dat si a luptat ptr tara si mai nou la aceasta varsta este chemat in istanta la un interogatoriu la judecaria BT MIERCURI 03 12 2014 PTR UN TEREN CARE ESTE MOSTENIRE DE LA BUNICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version