Home Social Botoşani. La DSP activitatea este blocată de persoanele venite din străinătate şi...

Botoşani. La DSP activitatea este blocată de persoanele venite din străinătate şi nu au completat PLF

Volumul de muncă al inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a crescut foarte mult din cauza proceselor-verbale de contravenţie pe care trebuie să le întocmească persoanelor care s-au întors din străinătate şi nu au completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF).

Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a declarat, pentru AGERPRES, că toţi cei opt angajaţi de la Inspecţia de Stat scriu fără întrerupere, în timpul orelor de serviciu, amenzile pentru nerespectarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind implementarea formularului digital de intrare în România pentru pasageri.

De la începutul perioadei de aplicare a actului normativ, 25 decembrie 2021, şi până pe 15 ianuarie, DSP a identificat peste 4.300 de persoane care aveau obligaţia de a completa formularul de localizare a pasagerilor, fără însă a face acest lucru.

“Activitatea este sufocată pentru că este făcută de opt inspectori care au şi alte activităţi pe care trebuie să le facă Inspecţia de Stat. Mai mult decât atât, acum folosim şi cei trei inspectori de pe partea medicală, care au primit dispoziţii să lucreze şi la aceste procese verbale. E normal să apară disfuncţionalităţi în activitate, pentru că suferă celelalte activităţi tematice pe care le avem de făcut”, a afirmat Monica Adăscăliţei.

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi accesat de pe platforma plf.gov.ro. Documentul poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, dar nu mai târziu de 24 de ore după sosirea în România.

Exit mobile version