Botosani: „Scoala Altfel” la Grupul Scolar Trusesti

Desi a fost primul an in care elevii au „experimentat” un altfel de program scolar, aceasta perioada a fost oportuna pentru activitati diverse, oferindu-le elevilor posibilitate de a se afirma in diverse domenii: voluntariat, cultura, educatie pentru sanatate, activitati sportive toate avand la baza educatia nonformala.

Elevii Grupul Scolar „Demostene  Botez” Trusesti s-au bucurat de numeroase activitati. Dintre acestea enumeram doar cateva: vizionare unui film, „Recviem pentru un vis” in sala mare a Caminului Cultural Trusesti , care a avut ca tema consumul de droguri si efectele acestora- pus la dispozitie de specialistii antidrog din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Botosani.
Elevii au fost foarte incantati de film si dupa acesta fiecare grup impreuna cu dirigintii au realizat ateliere de lucru, dezbateri, activitati out-door pe aceasta tema. Dupa startul plin de energie pe care l-a avut prima zi, cea de a doua zi a continuat cu „Targul  profesiilor”, activitate de un mare impact, in randul participantilor.
In fata unui juriu, echipajele reprezentative ale claselor elevilor din liceu au promovat profesia aleasa, la una din tarabele „targului”, special amenajata de catre ei, argumentand alegerea facuta; au fost punctate diversitatea materialelor de promovare, relevanta lor si  originalitatea. Ca de fiecare data cand  sunt mobilizati in acest gen de activitati concurentii au surprins participantii cu prezentarile inedite, jocurile de rol fascinante, apelul la specialisti in profesiile alese. Dintre profesiile  prezentate amintim: paramedicul, medicul, stewardese, optician, ghid de turism ,agricultor si avocat.
In timpul stabilirii echipajelor castigatoare de catre juriu, participantii au trecut pe la tarabe si au mai cerut informatii suplimentare despre profesiile de care erau interesati. prezentarilor, juri Profesorii coordonatori au promis ca targul de meserii va continua si anul viitor.
O alta activitate indragita a fost „Atelierul de creatie”, mai ales ca scopul ei era unul nobil: daruirea oualor lucrate in tehnica quilling , batranilor din Caminul de batrani Trusesti. Astfel in ziua urmatoare atelierului de creatie, reprezentanti ai elevilor de liceu au realizat impreuna cu elevi de gimnaziu  activitatea „invata de la tinerii voluntari”, in cadrul careia au fost identificate modalitati de a exersa voluntariatul in cadrul comunitatii noastre, finalizata cu activitate practica de voluntariat, la Caminul de batrani, unde elevii au oferit pe langa ouale ornate si alte alimente, au cantat pentru acestia ,incercand sa aduca zambete pe fetele acestora. Elevii care au contribuit la realizare si desfasurare activitatii au fost foarte placut surprinsi de varstnici.
„Mi-a facut placere sa aduc un zambet pe fata unor batrani care au nevoie de atentie si afectiune… Pe mine m-a impresionat faptul ca nu au familie” (Carbunaru Andreea).
„Ma impresionat ca batranii erau bucurosi. Batranii ne-au primit cu bratele deschise” (Ciocan Claudiu).
„A fost o experienta foarte placuta” (Boca Diana).
De asemenea, elevii au vizitat obiectivele turistice din zona, au facut drumetii  iar elevii din schimbul de dupa amiaza ,coordonati de cativa profesori au mers si eu plantat pomi in perimetrul localitatii Trusesti. (presedintele CSE, Tudosa Vlad Florin)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.