Problema decontarii navetei elevilor din judet a fost ridicata si de un consilier judetean in ultima sedinta de CJ, acesta aratand ca elevii isi platesc biletele sau abonamentele la fel ca oricare calator, cu toate ca legislatia prevede ca statul sa suporte costurile acestor abonamente pe mijloacele de transport.
„Baloanele de sapun pe care le prezinta Ministerul Educatiei, precum ca ar fi nu stiu ce intelegeri intre administratiile locale si firme de transport nu stau in picioare. Elevii isi cumpara abonamente ca orice alta persoana, cu acelasi tarif. Si pana acum nu au venit banii pentru decontarea acestor bilete, abonamente. Daca Inspectoratul Scolar nu a luat atitudine pana acum in aceasta privinta, as dori sa faca o adresa o nota la minister sa ceara, in numele consilierilor, al elevilor, poate al parintilor, ca acesti bani sa vina”, a spus unul dintre consilierii judeteni.
Raspunsul presedintelui Consiliului Judetean a lasat de inteles ca in scurt timp elevii navetisti isi vor primi banii pe care i-au cheltuit pe transportul la scolile in care invata.
„Am facut toate demersurile pentru alocarea banilor pentru naveta copiilor. S-au alocat sume, asteptam sa ajunga banii”, a anuntat Florin Turcanu, presedintele CJ Botosani.
Tot din cauza nealocarii banilor pentru naveta, elevii din judetele Constanta si Mures au intrat in greva japoneza. Dupa cateva zile de protest, acestia si-au intrerupt greva dupa ce Consiliul National al Elevilor (CNE) a anuntat ca a primit o nota din partea Ministerului Educatiei in care se spunea ca banii pentru naveta au fost alocati si urmeaza sa ajunga in conturile administratiilor locale.