Home Social BRANZA TOPITA, „otrava” pentru organism

BRANZA TOPITA, „otrava” pentru organism

Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.

Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa, potrivit bzi.ro.

Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%.

Branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire – polifosfati si citrati, a precizat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333).

Acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Asa cum se stie, lactatele contin calciu, insa aceste saruri de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului.

Exit mobile version