Home Social Cadre medicale, la catedra! Ministrul Sanatatii a anuntat ca vor fi materii...

Cadre medicale, la catedra! Ministrul Sanatatii a anuntat ca vor fi materii predate de medici si asistente medicale

Vor urma un curs de pedagogie si apoi vor ajunge sa le predea elevilor. Este un proiect care ar urma sa intinda o mana de ajutor medicinei scolare, si care se bucura de sustinerea Ministerului Sanatatii, insa din partea Ministerului Educatiei nu s-a prezentat inca un punct de vedere.

Proiectul ii vizeaza pe medicii scolari si asistentii de la cabinetele de medicina scolara.
 
“Este mai usor sa parcurga un modul de pedagogie, pentru a fi stimulaţi si financiar, decat a-i inlocui cu altii”, a afirmat ministrul Sanatatii, precizand ca medicii scolari si asistentele medicale ar urma sa fie coordonati de la nivelul directiilor de sanatate publica. 
 
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat, marti, la “Ora ministrului” in plenul Senatului, ca medicina scolara este in acest moment intr-o situatie “dramatica” si a precizat ca o solutie ar fi ca specialistii din sanatate sa predea in scoli, dupa ce vor parcurge un curs de pedagogie, arata dcnews.ro. 
 
“Educatia pentru sanatate este obligatorie, medicina scolara se afla intr-o situatie dramatica, as putea sa spun, si locul medicilor scolari si al asistentelor medicale din scoli este destul de vag. Daca vom continua in acest mod, ei vor disparea”, a spus ministrul Patriciu Achimas Cadariu. El a venit si cu o solutie, ca “profesionistii sa predea in scoli partea de educatie in sanatate”. 
 

1 COMMENT

  1. Si daca e o urgenta in scoala in acelasi timp sau este o ancheta epidemiologica de facut sau un triaj, cum mai tin cadrele medicale ora?

Comments are closed.

Exit mobile version