CANCERUL din FARFURIE! Raport al ORGANIZATIEI MONDIALE a SANATATII

Agentia internationala pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer – IARC), parte a OMS, a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in crenvursti sau in sunca in grupul 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel. 

Organizatia Mondila a Sanatatii a dat publicitatii, luni, un raport din care reiese ca studiile efectuate in ultimii ani au evidentiat riscul crescut de imbolnavire de cancer pentru persoanele care consuma carne procesta.
 
Consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice, conform unui nou raport dat publicitatii luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), transmite Reuters. 
 
Acest raport poate reaprinde dezbaterile cu privire la presupusele merite ale dietelor alimentare bazate pe carne. 
 
Agentia internationala pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer – IARC), parte a OMS, a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in crenvursti sau in sunca in grupul 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel. 
 
„Pentru o persoana, riscul de imbolnavire de cancer colorectal din cauza consumului de carne procesata ramane redus din punct de vedere statistic, insa acest risc creste odata cu cantitatea de astfel de carne consumata”, a explicat dr. Kurt Straif, conducatorul Programului de monografii derulat in cadrul IARC. 
 

Carnea rosie, categorie in care este inclusa carnea de vita, miel/oaie/berbec si porc, a fost introdusa in grupa de risc 2, fiind clasificata drept „carcinogen probabil”. Pe aceasta lista se mai afla substante precum glifosatul, un erbicid cancerigen. 

 
Clasificarea carnii rosii in grupa 2 de risc oncologic reflecta existenta unor „dovezi limitate” ca poate provoca afectiuni oncologice. 
 
In cadrul acestui raport IARC a identificat in special legaturile dintre consumul acestor tipuri de carne si cancerul colorectal, dar au fost observate si asocieri cu cancerele de prostata si pancreas.
 

4 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce se comercializeaza aceste „otravuri ” . Organele in drept , ce fac ? Cum protejeaza cetatenii ? Este atat de mare cercul mafiotilor ca nici nu se stie cu cine sa inceapa si cu cine sa sfarseasca ! Mare dezamagire !

  2. Odata cu revolutia ne-am conectat si noi ,romanii , la prostitutia aceasta de preparare a alimentelor (MDS in salamuri,multi conservanti si coloranti sintetici,hormoni si antibiotice in carne,etc),nepregatiti,needucati in acest sens. Oricum noi mai stim sa gatim carnea si acasa.Dar vedeti Dr Mencinicopski care a mai vb pe la TV a ajuns la puscarie ….a fost singurul care a incercat sa ne spuna cate ceva!

  3. Se stiu toate acestea de ani buni. Dar toate aceste otravuri maresc termenul de valabilitate. Si deci fac produsul muuuuult mai ieftin. Alternativ….. luati produse bio la pretul de x 10 mai scump

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.