CARTOFI ALBI sau ROSII ? Care sunt mai sanatosi ?

Sunt surse excelente de fibre naturale. Contin, de asemenea, cantitati adecvate din multe minerale esentiale, cum ar fi fierul, manganul, magneziul, fosforul, cuprul si potasiul.

Calitatile lor difera insa, chiar daca in proportie destul de mica, dupa culoarea pe care o au.

S-a constatat ca cei rosii au o cantitate importanta de vitamina A si flavonoide antioxidante, cum ar fi carotenul si zeaxantina. Cu alte cuvinte, ar avea un plus la beneficiile pentru organism.

Recomandati pentru prajit sunt in special cei rosii, in timp ce cartofii albi se prepara mai bine fierti. Cei albi pot fi preparati in special in piureuri, dar si supe, chiar daca se vor sfarama in timpul fierberii. Sunt deliciosi si copti.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.