Barbatii care obisnuiesc sa manance cartofi prajiti mai mult de o data pe saptamana prezinta un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostata.
Barbatii care obisnuiesc sa manance cartofi prajiti mai mult de o data pe saptamana prezinta un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostata, avertizeaza un studiu realizat recent in Marea Britanie.
Cercetatorii sunt de parere ca o alimentatie care presupune consumul frecvent de cartofi prajiti, mai mult de o data pe saptamana, este asociata cu cresterea cu aproximativ o treime a riscului de aparitie a cancerului de prostata.
Alimente la fel de periculoase din acest punct de vedere pot fi si puiul prajit la tigaie, sau crochetele de peste si gogosile prajite in ulei. Prajirea cartofilor in ulei conduce la formarea unor substante toxice cu un potential cancerigen ridicat.
Cercetatorii sunt de parere ca obisnuinta de a manca mai mult de o portie de cartofi prajiti pe saptamana poate creste cu pana la 37% riscul de aparitie a cancerului de prostata.