CARTOFII PRAJITI consumati frecvent, creste riscul de cancer de prostata

Barbatii care obisnuiesc sa manance cartofi prajiti mai mult de o data pe saptamana prezinta un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostata.

Barbatii care obisnuiesc sa manance cartofi prajiti mai mult de o data pe saptamana prezinta un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostata, avertizeaza un studiu realizat recent in Marea Britanie.
Cercetatorii sunt de parere ca o alimentatie care presupune consumul frecvent de cartofi prajiti, mai mult de o data pe saptamana, este asociata cu cresterea cu aproximativ o treime a riscului de aparitie a cancerului de prostata.
Alimente la fel de periculoase din acest punct de vedere pot fi si puiul prajit la tigaie, sau crochetele de peste si gogosile prajite in ulei. Prajirea cartofilor in ulei conduce la formarea unor substante toxice cu un potential cancerigen ridicat.
Cercetatorii sunt de parere ca obisnuinta de a manca mai mult de o portie de cartofi prajiti pe saptamana poate creste cu pana la 37% riscul de aparitie a cancerului de prostata.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.