Deschizi usa unei boli grave. In organism se produc transformari periculoase pentru sanatatea ta, daca iti faci un obicei din a consuma in fiecare zi covrigi.
Este adevarat, sunt gustosi, ademenesc prin mirosul placut, imbietor, dar a ceda acestei tentatii inseamna a te alege mai tarziu cu boli dintre cele mai temute.
Nici nu e nevoie sa consumi prea multi ca sa iti faci rau. Daca mananci cate un covrig dimineata, sa zicem in drum spre serviciu, e suficient, pretul devine preamare pentru sanatate.
Asadar, medicii spun ca banalii covrigi sunt un pericol pentru sanatate. De ce ?
In primul rand, un singur covrig contine intre 250 si 300 de calorii si aproximtaiv 50 de grame de carbohidrati.
Apoi, covrigii au un indice glicemic foarte mare, ceea ce face ca nivelul zaharului din sange sa creasca și sa scada rapid. In timp, organismul dezvolta rezistenta la insulina, fapt care poate duce la aparitia diabetului, scrie realitatea.ro.
Prin urmare, zaharurile nu mai sunt arse in totalitate, transformandu-se in colesterol sau celule adipoase.
Covrigii pot si sa duca la iritarea stomacului, daca sunt consumati calzi.