CE SE INTAMPLA in organism cand mancam ARDEI IUTI

Conform unui studiu recent, capsaicina, substanta ce se gaseste in ardeiul iute si care ii asigura gustul, ar putea fi folosita in prevenirea cancerului intestinal.

Compusul care da iuteala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, sustine un studiu recent, citat de Daily Mail.

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.

Cercetatorii au administrat capsaicina soarecilor, acestia fiind predispusi genetic sa dezvolte tumori in tractul gastrointestinas. Substanta administrata a declansat un receptor de durere in interiorul celulelor din intestine, declansând astfel o reactie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.

Tot in cadrul acestui experiment, oamenii de stiinta au descoperit ca administrarea acestei substante a marit durata de viata a soarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect si mai mare atunci când este combinata cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseste in tratarea anumitor forme de artrita.

In Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confrunta cu 41.000 de noi cazuri in fiecare an. Studiul recomanda includerea capsaicinei in dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boala, pentru a inhiba cresterea tumorilor.

Substanta care da iuteala ardeilor, capsaicina, se gaseste in cantitati foarte mici la ardeiul aromat, dar in cantitati de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.

Diverse creme cu capsaicina se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetica sau neuropatii periferice, dar si in artrita. Procedeul de folosire este simplu : se aplica unguentul si apoi se infasoara locul cu o fasa. Dupa aparitia senzatiei de caldura dispare si durerea.

Capsaicina ar putea fi folosita si in preventia si tratamentul cancerului gastric, precum si a cancerului de prostata, dar si ca supliment pentru slabit, dupa cum arata studii recent publicate, scrie frunzaverde.ro.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.