Saptamana viitoare, Legea salarizarii bugetarilor va fi pe masa Guvernului, pentru aprobare. Pana atunci, s-au facut cateva precizari referitoare la modificarile de ultima ora aduse in acest proiect.
Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a subliniat ca din cauza presiunilor asupra bugetului, care au aparut mereu, au fost necesare niste „calibrari”.
Un a din presiunile noi asupra bugetului, la care s-a referit purtatorul de cuvant al Guvernului, este eliminarea plafonului indemnizatiei pentru mame, decisa de Parlament. Modificari de acest fel, spun guvernantii duc la nevoia „unor calibrari” a draftului legii.
”Vom elimina anumite dezechilibre prin legea salarizarii pe care o propunem, in limitele bugetului pe care il avem. Nu are niciun rost sa venim cu promisiuni cum s-a facut in 2010, sa venim cu promisiuni pe 7-8 ani, cu o crestere a masei salariale pe care stim ca nu o putem sustine si care ne pune in pericol credibilitatea – inclusiv economica. Deci ceea ce facem acum si sper eu ca saptamana viitoare sa fim in masura sa punem in dezbatere publica un prim proiect pentru legea salarizarii unitare, vedem acum marjele de crestere a bugetului salarizarii pe care le avem pentru urmatorii 4 ani si cu acele marje obiectivul este sa ducem salariile mai mici si dezechilibrele salariilor mai mici, sa le ducem in sus. Salariile care deja sunt mari in unele ministere nu le vom putea creste. Nu vom putea creste toate salariile, dar vom elimina cel putin dezechilibrele in interiorul acelorasi institutii”, a declarat premierul Dacian Ciolos.
Legea salarizarii va fi pusa in dezbatere publica de saptamana viitoare. Cel putin asa au anuntat reprezentantii Guvernului.