Home Social Ce spun pompierii despre EXPLOZIA din blocul de pe Aleea Kogalniceanu

Ce spun pompierii despre EXPLOZIA din blocul de pe Aleea Kogalniceanu

O femeie in varsta de 56 de ani, din municipiul Botosani, si-a incendiat apartamentul situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Aleea Mihail Kogalniceanu, dupa ce a verificat cu flacara etanseitatea racordurilor unei butelii abia montate.

Gazul acumulat in incapere a aprins bunurile din bucatarie si balcon. In timpul manevrei, femeia a suferit arsuri pe fata si maini, fiind transportata la spital de un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani.

Sotul proprietarei, care se afla in locuinta in momentul producerii incidentului, a suferit un atac de panica, fiind asistat medical de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD.

S-a intamplat astazi dimineata.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a fost solicitat sa intervina la ora 10.29.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, cu o autospeciala cu apa si spuma, o autospeciala de lucru la inaltime, ambulanta de terapie intensiva mobila SMURD, precum si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani.

Pana la sosirea pompierilor, cei doi locatari ai apartamentului, dar si alti 15 vecini, s-au autoevacuat.

Pompierii au constatat ca ardeau bunurile din bucatarie si balcon, cu pericol de propagare a flacarilor la intreaga locuinta. Incendiul a fost stins in limitele gasite de salvatori.

Valoarea pagubelor a fost estimata la cca. 10.000 de lei. S-au salvat si protejat bunuri materiale in valoare de aproximativ 68.000 de lei.

Pentru inlaturarea pericolului de explozie sau incendiu din locuintele botosanenilor, specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani recomanda:

– sa nu foloseasca butelii de aragaz fara regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc care prezinta porozitati, crapaturi sau deformari;
– sa nu foloseasca aparate de utilizare (aragazuri, plite, masini de gatit etc.) cu defectiuni sau improvizatii. Repararea si intretinerea acestora sa se faca numai prin unitati autorizate;
– sa nu foloseasca butelii de aragaz neomologate;
– sa nu manuiasca si sa nu transporte buteliile cu gaze lichefiate, fara luarea masurilor de protectie impotriva lovirii, caderii si deformarii lor;
– sa nu transvazeze gazele lichefiate dintr-o butelie in alta;
– sa nu pastreze buteliile de aragaz, pline sau goale, in apropierea surselor de caldura sau sub actiunea directa a razelor solare;
– sa nu modifice instalatiile de gaze fara aprobari legale si prin intermediul unor persoane neautorizate;
– sa verifice permanent starea furtunurilor flexibile prin care sunt racordate aparatele de utilizare la instalatia de gaze naturale. In situatiile in care apar fisuri, crapaturi etc. sa le inlocuiasca cu altele omologate, cu ajutorul persoanelor autorizate;
– pentru verificarea etanseitatii se va utiliza numai solutie de apa si
sapun.

Exit mobile version