CE TREBUIE sa STIE ABSOLVENTII promotiei 2015 pentru a-si gasi mai usor LOC de MUNCA

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani ofera servicii absolventilor care se inregistreaza, in termen de 60 de zile de la absolvire, ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupãrii fortei de muncã, acreditati, in vederea medierii pentru incadrare in munca.

 
Pentru inregistrare ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca, absolventii vor depune urmatoarele documente:
 
1. actul de identitate, in original si copie ; 
2. adeverinta medicala cu mentiunea “apt de munca” sau eventuale restrictii medicale; 
3. actele de studii si calificare sau adeverinta din care sa rezulte absolvirea formei de invatamant, in original si copie. 
 
Ca urmare a inregistrarii la AJOFM, absolventii beneficiaza de: 
 
– Informare si consiliere profesionala- ansamblu de servicii care are ca scop evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, tehnici de prezentare la interviuri de angajare etc. 
 
– Medierea muncii- punerea in contact cu angajatorii care ofera locuri de munca vacante in acord cu pregatirea, aptitudinile si interesele lor. 
 
– Formare profesionala- asigura initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea in diferite meserii solicitate pe piata muncii. 
 
– Indemnizatie de somaj 
 
Absolventii, care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu s-au incadrat in munca potrivit pregatirii profesionale, sunt inregistrati la structurile ANOFM din raza de domiciliu, nu urmeaza o forma de invatamant, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare(500 lei), pot solicita acordarea indemnizatiei de somaj. Aceasta se acorda timp de sase luni si este de 250 lei. 
 
Completare veniturilor salariale 
 
Absolventii, inregistrati la ANOFM, care se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni beneficiaza de o prima de incadrare in valoare de 500 lei. Acest drept se solicita in termen de maximum 60 de zile de la data angajarii. 
 

Absolventii, care primesc indemnizatie de somaj, si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, in perioada de acordare a indemnizatiei, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.Acest drept se solicita in termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajarii. 

 
Prime de mobilitate 
 
-prima de incadrare – absolventii care, in perioada in care li se acorda indemnizatie de somaj, se incadreaza in munca intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, beneficiaza de o prima de incadrare egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data acordarii. 
-prima de instalare- absolventii care, in perioada in care li se acorda indemnizatie de somaj, se incadreaza intr-o alta localitate si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul, primesc o prima de instalare egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii. 
 
Atat prima de incadrare, cat si prima de instalare se restituie integral de catre angajat daca inceteaza raporturile de munca din motive imputabile lui intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca. 
 
comunicat AJOFM
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.