Cel mai bun loc de munca din lume

Compania Great Place to Work Global a realizat un studiu pentru a vedea care este cel mai bun loc de munca din lume. Astfel, pe primul loc in clasament a iesit Microsoft, urmat de firmele SAS si NetApp (locul doi si trei), Google pe patru si FedEx pe cinci, scrie USA Today.

Angajatii Microsoft Canada pot folosi 40 de ore in fiecare an pentru munca in folosul comunitatii, din totalul orelor lucrate.
In acelasi timp, vicepresedintele NetApp,Tom Mendoza, suna, saptamanal, 30 de salariati pentru a-i felicita pentru munca depusa.
Chiar daca aceste masuri le ridica moralul angajatilor exista si alte caracteristici in functie de care un loc de munca este considerat cel mai bun din lume, spune José Tolovi, CEO-ul companiei Great Place to Work Global, care a realizat studiul. Printre acestea se numara si increderea in management, mandria de a lucra in companie si buna intelegere cu colegii.
Studiul s-a baza pe analiza a 350 de firme cu mai mult de 5.000 de angajati.
Firma a analizat si modul in care companiile fac concedieri si daca disponibilizarile tin cont de angajati si le respecta drepturile. NetApp, ocupanta locului trei, a trecut testul. In 2009, cand si-a concediat 5% din salariati, acestia au primit e-mailuri si au participat la intalniri de consiliere. Mai mult, chiar CEO-ul companiei, Tom Georgens, le-a explicat intr-un video motivele concedierii.
Un alt factor important a fost si cel salarial. „Angajatii fac un simplu calcul aritmetic: cat sunt dispus sa fac pentru banii pe care ii castig”, spune Pete Foley, un consultant al Mercer.
Chiar si asa, un studiu Mercer arata ca factorii non-financiari joaca un rol mai importat in motivarea angajatilor. Faptul ca sunt tratati cu respect, ca exista un echilibru intre munca si salariu, sunt elemente cu o mai mare greutate.
Shawn Boyer, CEO al site-ului de joburi Snagajob, spune ca diferenta o da cultura organizationala. Mai precis, modul in care angajatorii interactioneaza cu angajatii si evenimentele pe care le organizeaza, ca de exemplu Olimpiada anuala pentru salariati.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.