Centru de Incluziune Sociala la Botosani pentru persoanele supuse riscului marginalizarii

Persoanele supuse riscului marginalizarii, romi, tineri care au parasit centrele de plasament si persoane cu dizabilitati, vor primi o mana de ajutor pentru integrare sociala, pentru a beneficia de o calificare profesionala si apoi in gasirea unui loc de munca.

Acestora le va sta la dispozitie un Centru de Incluziune Sociala, pe strada Ion Pillat nr. 28, in incinta fostului centru Sf. Spiridon . Aici vor primi servicii de consiliere si orientare profesionala, vor participa la activitati care sa ii ajute in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii. Centrul va functiona de luni pana joi intre orele  7,30-16.00, iar vineri dupa programul 7.30-13.30.

Sprijinul acordat acestor categorii de persoane vulnerabile vine printr-un proiect cofinantat din Fondul Social European, implementat de Orasul Siret, in calitate de Aplicant, impreuna cu urmatoarele organizatii in calitate de Parteneri Nationali :Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina din Suceava, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, Asociatia pentru Participare Cetateneasca Fagaras, LTL Documentary SRL Alba Iulia si Die Querdenker Austria alaturi de Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC) Belgia ca Parteneri Transnationali.

Proiectul „ACCES PLUS – pentru o piata a muncii incluziva” a permis infiintarea la Botosani a Centrului de Incluziune Sociala (CIS), a carui lansare a avut loc pe 11 iulie 2014, printr-o conferinta de presa organizata in Sala de sedinte a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani. In cadrul proiectului mai sunt infiintate alte 4 astfel de centre, in alte localitati din tara.

La conferinta de presa de lansare a CIS Botosani au fost invitati si au participat reprezentanti ai Partenerilor implicati in proiect, mass media locala, reprezentanti ai sectorului privat local dar si ai institutiilor publice locale si sectorului asociativ.
Pe langa echipa de proiect de la Botosani, la eveniment a luat parte si directorul DGASPC Dan Slincu, acesta subliniind importanta proiectului pentru judet.
„Acest proiect aduce beneficii pe parte sociala judetului. Consider ca prin programele de formare profesionala venim in sprijinul persoanelor vulnerabile din judetul Botosani si de aceea multumesc tuturor celor implicat. Va urez mult succes si va asigur de tot sprijinul din partea mea”, a spus Dan Slincu, directorul DGASPC.

„Obiectivul general al proiectului este sustinerea dezvoltarii educationale, integrarii si reintegrarii pe piata muncii a persoanelor vulnerabile din regiunile Nord-Est si Centru a Romaniei prin oferirea de servicii suport, programe de formare profesionala si sesiuni de formare profesionala la locul de munca, dezvoltate in cadrul unui consortiu profesionist transnational”, a precizat Lacramioara Radu, Asistent coordonator in echipa de proiect din partea DGASPC Botosani.

Asistentul coordonator a mai spus ca „688 de persoane, din cele doua regiuni, provenind din grupuri vulnerabile, vor beneficia de programe de formare si vor beneficia, de asemenea, o parte dintre ele, de sesiuni de formare la locul de munca”.
In saptamana care urmeaza evenimentului de lansare a CIS Botosani va sosi in judet o echipa care va face studiul de piata, analiza nevoii de calificari pe piata muncii si a nevoii de formare a grupurilor vulnerabile.

Durara de implementare a proiectului este de 16 luni. Valoarea totala a proiectului este de 9.228460 lei, din care valoarea asistentei financiare nerambursabila este de 9.025.433,88 de lei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.