Centru de zi pentru copii defavorizati, inaugurat la Botosani de Crucea Rosie!

Sute de copii si tineri botosaneni din medii familiale precare vor primi sprijin de la Crucea Rosie pentru a nu abandona scoala sau pentru dobandirea de abilitati de viata si dezvoltare personala. 

Mai exact, e vorba de 500 de copii si tineri care vor avea posibilitatea sa frecventeze Centrul comunitar de zi pentru copiii si tinerii defavorizati, inaugurat, marti, la Botosani. Acestia beneficiaza de ajutor la teme, de activitati educative conexe, de o masa calda pe zi. Adolescentii, tineri cu varste intre 15 si 19 ani, vor participa la activitati specifice in Centrul Comunitar de Zi Botosani, pe perioada vacantei de vara. 
 
Astfel de centre au mai fost deschise in Craiova si Lupeni. Vorbim, de fapt, de proiectul „Incluziunea sociala a copiilor si tinerilor defavorizati din Romania, prin centre comunitare de zi in Botosani, Craiova si Lupeni, cu sprijinul si implicarea comunitatii”, finantat de Fundatia Velux prin Crucea Rosie Daneza. 
 
Inaugurarea centrului de la Botosani s-a facut in prezenta directorului general al Societatii Romane de Cruce Rosie Romania, Ioan Silviu Lefter, a presedintelui si a directorului filialei Botosani a Crucii Rosii, Simona Bucatariu si Eduard Maciuca, a reprezentatilor institutiilor si organizatiilor cu care Crucea Rosie colaboreaza la nivel national si local. 
 
Au fost prezenti la acest eveniment prefectul Dan Nechifor, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Alexandru Colbu, reprezentantul Compartimentului de Promovare a Sanatatii din Directia de Sanatate Publica, Angelica Straticiuc, directorul Scolii 2, Maria Stefancu, si reprezentantii Asociatiei „El ramane credincios”. 
 
„Este o initiativa laudabila a finantatorului Velux si a Crucii Rosii daneze, sa elaboreze si sa aplice acest proiect. Am identificat efectiv aceste trei zone care erau indreptatite sa gazduiasca centrele. Si parintii vor face unele cursuri in Centru, cursuri cu care sunt acreditate filialele de Cruce Rosie. Ne dorim astfel sa crestem adresablitatea, dorinta de a invata a tinerilor si ne dorim sa insemne ceva pentru acesti copii. In egala masura, insa, acest proiect isi doreste sa dea un exemplu de bune practici autoritatilor locale pentru ca se pot face astfel de initiative, pot fi continuate cu sprijinul autoritatilor locale. Se pot face cursuri de prim- ajutor, cursuri de ingrijire la domiciliu sau de baby- sitter”, a spus Ioan Silviu Lefter, directorul Crucii Rosii Romania.
 
„La sfarsitul proiectului, in octombrie 2017, ca tinta activitatea ar trebui sa acopere un numar de 500 de beneficiari, copii si tineri adolescenti care vor beneficia de serviciile Centrului.”, a precizat  Eduard Maciuca.
 
Prefectul Dan Nechifor a folosit acest prilej pentru a readuce in atentia populatiei si o alta campanie umanitara care se desfasoara de cateva zile in judet. El a spus ca Institutia Prefectului a lansat un apel pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga, ramasi fara finantare pentru medicamente si materiale sanitare, in conditiile in care Directia de Sanatate Publica nu a mai autorizat spitalul. Prefectul a cerut sprijinul Crucii Rosii pentru promovarea campaniei care ii are in centru pe pacientii de la Podriga. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.