Home Social Cinci persoane INTOXICATE cu monoxid de carbon, in fiecare saptamana! Este o...

Cinci persoane INTOXICATE cu monoxid de carbon, in fiecare saptamana! Este o statistica neagra din acest an

De la inceputul anului, in fiecare saptamana 5 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon! In primele 5 saptamani ale acestui an, in aria de activitate Delgaz Grid, monoxidul de carbon a facut 23 de victime, iar 8 dintre acestea nu au mai putut fi salvate.

In urma acestor incidente, victimele au avut de suferit din cauza utilizarii unor aparate alimentate cu gaze naturale racordate necorespunzator la cosuri-le de evacuare a gazelor arse, neetanse sau infundate, precum si a folosirii aragazului ca sursa de incalzire.

„Delgaz Grid isi manifesta ingrijorarea privind aceste evenimente nefericite care ar fi putut fi evitate cu usurinta daca se respectau regulile de siguranta. Trebuie sa constientizam cat este de importanta siguranta si ca nu putem sa ne punem in pericol viata noastra si a celor din jur. Orice se poate reface sau recupera, mai putin viata care trebuie pretuita si tratata cu responsabilitate”, a declarat Torsten Roeglin, directorul general Delgaz Grid.

Astfel, sistemele de evacuare a gazelor arse trebuie sa fie verificate, in fi-ecare an pentru asigurarea unei ventilatii corespunzatoare in incaperile unde functioneaza aparate care sunt alimentate cu gaze naturale.

Curatarea cosurilor de fum si a hornurilor trebuie sa se efectueze de cel putin doua ori pe an, o data obligatoriu inaintea venirii sezonului rece si doar de catre persoane sau firme autorizate.

De asemenea, consumatorii de gaze naturale trebuie sa supravegheze aparatele neautomatizate care functioneaza cu flacara deschisa si sa nu le foloseasca in scopul incalzirii locuintei.

Pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz sau a prezentei monoxidului de carbon in interiorul locuintei, este recomandata montarea detectoarelor. In privinta detectoarelor de gaz este bine sa stim ca acestea sunt obligatorii pen-tru instalatiile noi in care se monteaza aparate consumatoare de combustibili gazosi, in incaperi care au ferestre cu geamuri cu grosime mai mare de 4 mm sau care sunt din geam securizat sau termopan, insa este recomandabil ca acestea sa fie montate si in instalatiile vechi.

comunicat

Exit mobile version