Home Social COJILE DE BANANE fac minuni!

COJILE DE BANANE fac minuni!

Daca pana acum obisnuiai sa arunci cojile de banana, ar fi bine sa te razgandesti.

1. Hranesc plantele

Cojile de banana sunt bogate in calciu si magneziu si, astfel, florile iti vor „multumi” ca le hranesti.

De asemenea, tine in vasul cu apa pentru flori o coaja de banana (proportia o coaja de banana la 5 parti de apa). Apoi, uda florile lichidul rezultat.

Coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da lustru frunzelor plantelor.

2. Usureaza senzatia de mancarime

Daca te-a piscat tantarul sau daca ti-a aparut vreo iritatie, freaca usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si iti va usura senzatia de mancarime.

3. Luciu pentru obiectele din piele si lemn

Daca vrei sa dai un lustru nou hainelor din piele si mobilei din lemn, freaca-le usor cu interiorul cojii de banana, apoi sterge cu o carpa moale si curata.

4. Ajuta la negi

Pune o bucata din coaja de banana pe neg peste noapte. Repeta tratamentul timp de o saptamana si potasiul din coaja de banana te va ajuta sa scapi de negi si sa previi reaparitia lor.

5. Trateaza acneea

Freaca usor zona afectata cu coaja de la o banana foarte coapta timp de 10 minute. Lasa cat mai mult timp pe faza reziduurile, pana cand te speli pe fata inainte de a merge la culcare. Repeta procedeul zilnic, pana cand acneeea dispare.

6. Lustruieste argintaria

Amesteca la blender o coaja de banana cu apa si foloseste pasta la curatarea argintariei.

7. Atrag fluturii si pasarile

Pune coji de banana foarte coapta pe o platforma inalta, iar dulceata din ele va atrage fluturii si pasarile. Atentie, totusi, albinele si viestile, vor fi si ele „curioase”.

8. Albesc dintii

De fiecare data cand te speli pe dinti, freaca usor pe dinti, timp de doua minute, coaja de banana. In acest fel, smaltul dintilor va fi „tratat” cu magneziu, mangan si potasiu.

9. Ingrasamant natural

Cojile de banana se descompun foarte repede si devin un ingrasamant natural ideal pentru sol. Rosiile atrag foarte repede nutrientii din banana.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version