Consumul de alimente prajite creste riscul de cancer

Datele unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Maastricht din Olanda avertizeaza ca un consum crescut de alimente prajite poate conduce la aparitia cancerului.

Prajirea alimentelor conduce la formarea unei substante cu potential cancerigen, acrilamida, care este eliberata prin prajire. Substanta in cauza se gaseste in paine, cereale, cafea, biscuiti, produse de patiserie, carne si cartofi.
Oamenii de stiinta olandezi au efectuat un studiu pe circa 62.000 de femei, stabilind o legatura directa intre consumul de alimente prajite si aparitia cancerului ovarian. Potrivit oamenilor de stiinta, cu cat corpul unei femei absoarbe mai multa acrilamida, cu atat creste si riscul de aparitie a cancerului ovarian.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.