Consumul de cafea reduce riscul de deces

Persoanele care consuma frecvent cafea prezinta un risc mai scazut de deces, comparativ cu persoanele care nu au un astfel de obicei, potrivit unui studiu.

Conform oamenilor de stiinta, persoanele cu varste intre 50 si 71 de ani care beau o ceasca de cafea zilnic inregistreaza o reducere cu circa 10% a riscului de deces, in raport cu persoanele care nu consuma aceasta bautura. Concluziile cercetatorilor provin din urma unui studiu realizat pe aproximativ 400.000 de persoane in Statele Unite. In urma analizei datelor privind consumul de cafea in aceasta tara, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un consum mediu de cafea este asociat cu reducerea riscului aparitiei unor boli precum cele cardiovasculare si respiratorii, accidentele vasculare cerebrale si chiar diabetul.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.