A fost, initial, un aliment inofensiv. Cu timpul, a fost “imbunatatit“ cu tot felul de ingrediente care nu pot provoca decat rau. Este numit impropriu “carne“.
Un pe care l-au realizat americanii arata ca crenvurstii, in special cei folositi la hot-dog, sunt preparati din resturi de porc extrase din piele si oase, copite si coada la care ce adauga carne de pui sau curcan. Acestea se amesteca cu apa, dar si multi conservanti nocivi, arome si coloranti.
S-a constatat ca pentru a li se da volum, in compozitie se adauga cateva substante care fac mult rau organismului. In primul rand, ingrasa si aduc un mare deserviciu sistemului circulator.
Iata si o lista cu chimicalele nelipsite dintr-un crenvurst (si nu sunt toate)
– Nitrit de sodiu (E250)– potential cancerigen, folosit pentru mentinerea culorii crenvurstiului.
– Trifosfati de potasiu si sodiu (E451)– saruri produse sintetic folosite si la fabricarea de detergenti.
– Ascorbat de sodiu (E301)– o forma de vitamina C care impiedica pierderea culorii si care provoaca iritatii ale pielii, in doze mari.
– Carmin (E120)– un colorant care poate provoca reactii alergice sau chiar soc anafilactic la unele persoane.
– Extract de ardei iute (E160c)– colorant natural.