„Croiește-ți viitorul”, un proiect pentru tinere instituționalizate

Programul vizează 54 de tinere instituționalizate, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din centre de plasament din București, Prahova, Galați, Iași, Botoșani și Timiș, care vor participa în trei tabere de croitorie, și alte 10 tinere din familii fără posibilități din județul Bihor, care vor participa la cursuri de croitorie la centrul social din localitate.

Atunci când spunem tabără ne gândim la vacanță, la prieteni și la activități care ne relaxează. Tot în tabără poți învăța lucruri folositoare care te pot ajuta să deprinzi o meserie și chiar să îți găsești un loc de muncă. La asta s-a gândit și Asociația Zi de Bine care împreună cu Asociația Lindenfeld demarează proiectul „Croiește-ți viitorul”. Vor fi organizate trei tabere de viață independentă, în care tinere care se pregătesc să părăsească centrele de plasament vor învăța să croiască și să folosească mașina de cusut. Cele care îndeplinesc criteriile de vârstă și studii absolvite, vor putea obține calificare profesională în domeniul croitoriei, în urma participării la un curs acreditat.

Cele mai talentate dintre ele vor primi apoi mașini de cusut și materiale pentru a continua să lucreze.

Programul vizează 54 de tinere instituționalizate, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din centre de plasament din București, Prahova, Galați, Iași, Botoșani și Timiș, care vor participa în trei tabere de croitorie, și alte 10 tinere din familii fără posibilități din județul Bihor, care vor participa la cursuri de croitorie la centrul social din localitate. Cursurile se vor desfășura în perioada 1-31 august 2021.

Suportul de curs va fi realizat de un specialist în croitorie și formator cu experiență în lucrul cu tinerii din medii defavorizate, iar selectarea tinerelor instituționalizate care vor participa în proiect se va efectua cu sprijinul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și al voluntarilor Ajungem MARI. Întreg necesarul pentru curs, mașini de cusut, accesorii și materiale textile vor fi puse gratuit la dispoziția participantelor.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

De cele mai multe ori, la ieșirea din sistem, tinerii din centrele de plasament nu își găsesc locurile de muncă pe care și le doresc, pentru că nu au studiile finalizate sau au finalizat cel mult opt sau zece clase. În plus, traumele prin care au trecut au afectat stima de sine, așa încât tinerii se descurajează ușor în fața unor situații dificile și au nevoie de multă susținere pentru a găsi și a păstra un loc de muncă.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.