Home Social CULORILE si influenta lor asupra unor boli

CULORILE si influenta lor asupra unor boli

Poate parea ciudat, dar si culorile din preajma noastra pot influenta evolutia sau involutia unei boli.

Rosul stimuleaza sistemul nervos, circulatia sangvina, inima si e indicat celor care sufera de anemii. Pacientii cu diverse inflamatii sau cu hemoragii ar trebui sa se fereasca insa de aceasta culoare cand boala devine acuta.

Albastrul stimuleaza rinichii si opreste procesele inflamatorii sau hemoragiile. Este bine sa fie folosit vara si ocolit iarna, intrucat da senzatia de racoare. Este indicat in infectii ale gatului, in hipertiroidie, constipatie, raceli, sinuzite, otite, stres, nervozitate, reumatism si spasme musculare. In plan psihic, poate ajuta la rezolvarea problemelor de limbaj la copii sau poate diminua teama de a vorbi in public la adulti.

Verdele e vasodilatator si relaxant. Ajuta in curele de slabire si controleaza sistemul muscular. Verdele inchis e antiinfectios, antiseptic si regenereaza tesuturile.

Rozul stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor din sange si intareste vasele sangvine si arterele.

Galbenul are efect detoxifiant si readuce optimismul. Asigura buna functionare a stomacului, a splinei, a ficatului, a intestinelor si a sistemului limfatic. Persoanele supraponderale ar trebui sa-l evite, pentru ca poate favoriza ingrasarea.

Portocaliul e energizant si ajuta la arderea grasimilor. Stimuleaza activitatea rinichilor si a plamanilor si creste apetitul sexual. In varianta pastelata, aduce echilibru interior. Este indicat si in caz de astm, bronsite si alte afectiuni pulmonare.

Exit mobile version