Personalul didactic din invatamantul preprimar si primar din mediul rural isi incepe cursurile de formare. Casa Corpului Didactic din Focsani va fi gazda pentru cursanti si formatori. Mai sunt inscrise pe lista alte 37 de unitati scolare si sedii CCD din Bacau, Botosani, Braila, Buzau, Dambovita, Galati, Ialomita, Neamt, Tulcea si Vrancea, judete care fac parte din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia si Nord-Est.
Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinti” Vrancea a stabilit calendarul cursurilor din
cadrul proiectului „Formarea profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preprimar si primar din mediul rural in sprijinul formarii de competente cheie relevante la elevi”, primele ore de formare urmand sa se desfasoare pe 10 ianuarie, la ora 9:00.
Sedinta cu cei 40 de formatori s-a realizat luni, 15 decembrie 2014, la sediul institutiei, in cadrul careia s-au pus la punct toate detaliile cu privire la modalitatea de desfasurare a cursurilor si a manierei de evaluare.
Intalnirea a fost rezultatul acreditarii programelor de formare, “Modalitati de formare a competentelor cheie a prescolarului si scolarului mic” si “Relatia scoala-parinti-comunitate in invatamantul preprimar si primar” de catre Directia Generala Management,
Resurse Umane si Retea Scolara Nationala, elaborate in cadrul proiectului POSDRU/157/1.3/S/137603.
Alaturi de institutia din Focsani care va fi gazda pentru cursanti si formatori, mai sunt inscrise pe lista alte 37 de unitati scolare si sedii CCD din Bacau, Botosani, Braila, Buzau, Dambovita, Galati, Ialomita, Neamt, Tulcea si Vrancea, judete care fac parte din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia si Nord-Est.
Cei 1600 de invatatori si educatoare din grupul tinta isi vor putea imbunatati maniera de predare si relationare cu elevul si prescolarul din mediul rural, avand la dispozitie instrumente inovative dezvoltate in acest sens.
Personalul didactic din invatamantul preprimar si primar va participa la doua programe de formare, primul fiind “Modalitati de formare a competentelor cheie a prescolarului si scolarului mic”, urmat de “Relatia scoala-parinti-comunitate in invatamantul preprimar si primar”, a cate 60 de ore fiecare, cu 5 ore dedicate intalnirilor pe platforma online, http://137603portal.ro, realizata doar pentru acest proiect.
Prin intermediul acesteia, se va crea un cadru organizat de comunicare si dezbatere, totodata se va realiza si un schimb de experienta in domeniu intre membrii retelei.
De asemenea, sunt asigurate premisele pentru o colaborare indelungata, platforma fiind conceputa si ca o modalitate de a obtine opinii in legatura cu ceea ce se poate realiza concret pentru atingerea obiectivelor propuse.
Proiectul a fost gandit pentru a imbunatati accesul personalului didactic din invatamantul prescolar si primar din mediul rural la oportunitati de formare continua in domeniul psihopedagogiei, in vederea sustinerii timpurii a formarii de competente cheie la elevi, prin intermediul unor programe de formare inovative, bazate pe resurse digitale.
La finalul cursurilor, dupa prezentarea portfoliilor realizate si dobandirii competentelor necesare, vor primi si o subventie de 800 de lei. Aceasta este menita in a-i ajuta in dezvoltarea profesionala si imbunatatirea manierei de predare in mediul rural.
Pentru a fi la curent cu tot ceea ce se intampla in cadrul proiectului, va invitam sa
accesati urmatoarele adrese:
Site proiect: http://formare-profesionala137603.ro/
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/formareprofesionala137603
Cont de Twitter: https://twitter.com/POSDRU137603
Pagina de Google+: https://plus.google.com/115305387401558865353/posts
doresc si eu sa particip la asemenea curs pentru invatatori si daca se poate la bistrita