Dan Negru, un blogger care nu abordeaza subiecte precum chilotareala mondena si nici nu promoveaza scandalul cu orice pret, scrie despre valoarea ziarelor tiparite.
„Am o colectie zdravana de ziare tiparite, din zile importante. Cumparam toate ziarele de pe taraba ori de cate ori se schimba vreun guvern sau se intampla ceva memorabil. Am siguranta ca, atunci cand vor creste, copiii mei se vor uita la ziarele tiparite cum ne uitam noi la filmele cu Stan si Bran”.
„Presa tiparita dispare. In Timisoara, prin ’91-’92-’93 scriam la cateva ziare locale si am avut atunci sansa sa simt mirosul de tipografie, dimineata, la ora 3…”.
„Cea mai grea lovitura data tiparului vine de la Enciclopedia Britanica. Aparuta inca din 1800, Enciclopedia Britanica a anuntat oficial renuntarea la print si trecerea definitiva in online”.
„Citeam in «Jurnalul fratilor Goncourt» ca pe la 1870 cartea era serios amenintata de o noua inventie, bicicleta. Se credea ca oamenii vor renunta la citit in favoarea mersului cu bicicleta… N-a fost sa fie… Acum, un sfarsit se apropie. Bucurati-va de mirosul ziarelor de dimineata, candva vom spune ca am fost contemporani cu ele”.
Frumos si simplu spus, mai ales pentru juranlistii care traiau pentru acel miros de tipografie.
Tu ce parere ai despre starea actuala a ziarelor. Care varianta crezi ca este buna pentru tine cea tiparita sau cea online? Raspunde la rubrica pentru comentarii.