Home Social Daruri de sarbatori oferite de politistii de frontiera (VEZI FOTO)

Daruri de sarbatori oferite de politistii de frontiera (VEZI FOTO)

Sarbatoarea Craciunului, timp al bucuriei si al solidaritatii, este o ocazie pentru fiecare dintre noi sa cugetam mai atent la destinele umane. Spiritul Sarbatorii Nasterii Domnului ne apropie de copii si de cei aflati in nevoie, care trebuie ajutati sa descopere sensul autentic al comunitatii si al generozitatii umane.

Cum viata nu a fost la fel de generoasa pentru toti, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi nu au putut ramâne indiferenti, nici in acest an, la problemele unor familii, mai putin norocoase, din zona de competenta.

In acest sens, in Zilele Craciunului, politistii de frontiera vasluieni au fost alaturi de 70 familii defavorizate din 21 de localitati de pe valea Prutului, oferindu-le daruri constand in produse alimentare (alimente de baza) si nealimentare (articole de imbracaminte si incaltaminte) in valoare totala de aproximativ 3.000 lei.

Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociatiei Umanitare Frontiera Husi, dar si prin contributia benevola, dar substantiala, a politistilor de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi.

Crudul adevar este ca multi dintre cei aproximativ 180 de copii l-au vazut pentru prima data pe Mos Craciun, de la care au primit dulciuri, sucuri, bomboane, prajituri, legume, fructe, produse alimentare de baza dar si imbracaminte, incaltaminte si jucarii.

„Am oprit in localitatea de frontiera Focsa, langa doi copii, frate si sora de 8 ani, respectiv, 6 ani, sa ne interesam de o familie. Era frig afara, iar copiii, dezbracati, strangeau gunoiul in curte. Le-am dat cadouri si hainute si i-am intrebat daca a mai venit Mos Craciun pe la ei. Atunci am vazut cei mai frumosi ochisori albastri in lacrimi, iar fetita, neputand sa raspunda, a dat din cap ca nu. Dureros…dar cat de adevarat…”, a spus subcomisar de politie Ursan Marius, seful Sectorului Politiei de Frontiera Husi, care s-a ocupat personal de organizarea si desfasurarea acestei activitati.

Intalnire incarcata de emotie au avut si politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, in data de 21 decembrie a.c., in localitatea Padureni, unde au vizitat Centrul de Zi „Prietenia”.

Infiintat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul gazduieste 30 de copii, cu varste cuprinse intre 3 ani si 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precadere monoparentale, de pe raza comunei Padureni. Scopul centrului este prevenirea abandonului scolar prin oferirea de ajutor material (o masa calda, spatii pentru studiu amenajate la cele mai inalte standarde europene) si ajutor profesionist in intocmirea temelor pentru acasa, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Husi.

Aici, politistii de frontiera, alaturi de reprezentanti ai Unitatii Militare 01776 Husi au fost mesagerii lui Mos Craciun si au oferit micutilor daruri, constand in obiecte de imbracaminte si incaltaminte.

Copiii, vizibil incantati si emotionati, nu au ramas mai prejos si au oferit un adevarat spectacol musafirilor, colindandu – i, recitand poezii specifice sezonului si oferindu-le suveniruri confectionate de ei insisi.

Este al doilea an consecutiv cand echipa de oina din cadrul Asociatiei Sportive Frontiera Vaslui sprijina material o familie aflata in nevoie din localitatea de frontiera Dranceni, oferind celor doi adulti si celor patru copii minori cadouri constand in produse alimentare de baza dar si imbracaminte si jucarii, in valoare de aproximativ 1.000 lei.

Politistii de frontiera botosaneni, impresionati de conditiile in care traiesc doi copii din judetul Botosani, s-au transformat in Mos Craciun si au oferit cadouri celor doi micuti, incercand sa le aduca un strop de bucurie in prag de sarbatori. Micutii, un baietel si o fetita, locuiesc cu bunica si sunt mandri ca au rezultate bune la scoala si invata in fiecare zi lucruri noi. Baietelul a zambit cand politistii de frontiera i-au spus ca s-au intalnit cu Mos Craciun si lse-a aratat carnetul de note, care justifica darurile primite. Mandru de calificativele sale, acesta a povestit ca invata multe la scoala si ii place sa citeasca. Fetita a povestit politistilor de frontiera ca ii plac dulciurile, mai ales cele facute de bunica in casa. Merge la scoala si ii place ca invata lucruri noi. Bunurile au fost achizitionate cu sprijinul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual – Botosani si politistilor de frontiera din cadrul Clubului sportiv Jijia Botosani.

Si in acest an politistii de frontiera au dat dovada de generozitate si au contribuit benevol cu diferite sume de bani. Din sumele de bani colectate politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au oferit unui numar de 15 familii din localitatile de frontiera Bivolari, Vladomira, Hermeziu, Solonet, Probota si Trifesti, pachete cu imbracaminte, rechizite, jucarii, produse alimentare, dulciuri si fructe.

Si politistii de frontiera galateni au adus in sufletele celor mici, o imensa bucurie prin oferirea de cadouri, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de iarna. Astfel, colegii nostri din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati dar si din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea au oferit cadouri constand in dulciuri, fructe, sucuri si jucarii unui numar de 110 copii din cadrul Gradinitei din localitatea Adam, comuna Draguseni, din cadrul Gradinitelor din localitatile Vadeni si Rogojeni, dar si din cadrul Scolii primare din localitatea Oancea. Copiii, vizibil incantati, nu au ramas mai prejos si i-au colindat pe politistii de frontiera, au recitat poezii si au cantat.

In Ajunul Craciunului si politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au primit colindatori. Dupa ce ne-au incantat sufletele colindatorii au fost rasplatiti cu nuci, mere si colacei. Si pentru ca a fost un an plin de rezultate, iar copiii lucratorilor au fost cuminti ne-a vizitat si Mos Craciun, care a oferit cadouri.

In preajma Sfintelor sarbatori prilejuite de Nasterea Domnului, in fiecare an, politistii de frontiera au desfasurat astfel de actiuni, au promis de fiecare data ca vor reveni si s-au tinut de cuvant.

La cumpana dintre ani, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi transmit tuturor crestinilor sincere urari de sanatate, liniste sufleteasca si viata indelungata alaturi de cei dragi. Sarbatori fericite!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exit mobile version