DE CE sa consumam LAPTE de CAPRA. VEZI PROPRIETATILE MIRACULOASE ale acestuia

Este mai bun laptele de capra decat cel de vaca ? Da, spun specialistii, care i-au identificat o multime de proprietati miraculoase laptelui de capra. Este mai hranitor si cu mai multe proprietati benefice organismului uman.

Unii il numesc un „elixir pentru sanatatea copiilor”, dar si a adultilor.  

Compozita laptelui de capra este mai apropiat de cel al laptelui matern, din acest motiv este preferat de copii. Laptele de capra este dulce, gras si hranitor.

Sunt studii care arata ca acest lapte ar da rezultate bune pentru persoanele cu depresie care il consuma. Pe langa combaterea depresiei, intareste sistemul imunitar si ar avea si efecte benefice in combaterea instalarii cancerului.

Uneori, medicii recomanda o cura cu lapte de capra, preventiv in unele afectiuni. O cura cu lapte de capra trebuie sa tina intre 14 si 90 de zile. Beti zilnic cate doua cani din acest elixir alb, laptele de capra, cat se poate de proaspat. Copiii pot bea si ei zilnic lapte de capra, insa diluat cu lapte de vaca. Laptele de capra prezinta un risc mult mai scazut pentru copiii ce nu au implinit varsta de 3 ani sa faca alergii, in comparatie cu laptele de vaca. De asemenea, pentru a fi mai placut la gust si mai benefic pentru sanatate, il puteti amesteca cu miere de albine.

Laptele de capra contine foarte mult calciu, vitamina D, fosfor, riboflavina, potasiu, triptofan si proteine.

Laptele de capra fortifica organismul si intareste imunitatea naturala in cazul anemiei, combate starile depresive, ajuta la vindecarea organismului de TBC, are rol preventiv pentru unele forme de cancer si regleaza nivelul hormonilor din organism.

Despre consumul laptelui de capra se spune ca ar ajuta si la diminuaea durerilor de cap.

Luat cu o lingurita de miere de albine, laptele de capra, in cure de cate o luna, stimuleaza imunitatea si protejeaza organismul de raceli si infectii ale aparatului respirator, precum si de bolile de plamani. Este suficienta o cana obisnuita sau doua, pe zi.

Laptele de capra mai previne si osteoporoza.

Inainte de a urma o cura cu lapte de capra trebuie sa consultati medicul dumneavoastra si sa ii urmati sfaturile intocmai. Laptele de capra trebuie consumat cu prudenta de catre persoanele obeze, hipertensive sau care au probleme hepatice.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.