Home Social DEMERS pentru ECHITATE in SALARIZAREA BUGETARILOR. Vezi ce a facut SINDICATUL IMPACT

DEMERS pentru ECHITATE in SALARIZAREA BUGETARILOR. Vezi ce a facut SINDICATUL IMPACT

Situatiile aberante din sistemul asistentei sociale nu sunt deloc putine. Multi angajati sufera din cauza acestor anomalii pe care guvernantii se fac in continuare ca nu le vad. O lege mai veche, din 2010, ar indrepta aceasta situatie daca s-ar aplica in integralitate, insa punerea ei in practica este amanata parca la nesfarsit.

Sindicatul ”IMPACT” Botosani, sindicat ce reprezintă lucratori din asistenta sociala din judet, a anuntat ca sustine si promoveaza PETITIA initiata de catre Federatia Nationala Sindicala FNS PRO.ASIST, prin care se cere aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice,  în integralitatea ei.  

„Aplicarea coeficientilor din Legea nr.  284/2010 ar aduce echitate, ar conduce la disparitia discriminarilor si discordantelor majore intre salariile din sistemul bugetar, iar lucratorii bugetari ar duce o viata normala si nu una la limita saraciei”, precizeaza Camelia Socianu, lider al IMPACT.

Reprezentantii lucratorilor din asistenta sociala ii cheama si pe ceilalti bugeari sa se alature in aceasta lupta pentru echitate in stabilirea salariilor din sistem.

”Asteptam alaturi de noi in acesta campania de semnare a petitiei ”Aplicare COEFICIENTI din Lege 284 din 2010” toti bugetarii, familiile acestora, toate organizatiile sindicale din sistemul bugetar dar si societatea civila pentru ca, impreuna, sa putem convinge factorii decidenti din Romania ca si  bugetarii au dreptul la un salariu decent”, este indemnul adresat de conducerea IMPACT pentru semnarea petitiei.

Iata PETITIA initiata de FNS PRO.ASIST:

SEMNATI PETITIA: APLICAREA LEGII 284/2010 IN INTEGRALITATEA EI!

Federatia Nationala Sindicala din Asistenta Sociala si Protectia Copilului FNS “PRO.ASIST” a initiat PETITIA privind abrogarea art. 7 din Legea 284/2010 care prevede aplicarea etapizata a legii prin modificarea succesiva si adoptarea de legi speciale anuale de aplicare, prin care, din anul 2010 Guvernul amana aplicarea integrala a Legii 284.
Totodata prin semnarea acestei petitii se cere si aplicarea integrala a Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice incepand cu anul 2015 și abrogarea art.1 din OUG 103/2013 privind  salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.
Prin semnarea acestei petitii si apoi prin initiativa legislativa care va fi inaintata forurilor decizionale se doreste eliminarea diferenţelor salariale create prin punerea in aplicare a Legilor-cadru nr. 330/2009 si nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Astfel, conform grilelor de salarizare prevazute in respectivele acte normative, s-a ajuns la situatii aberante cand, salariati care se regasesc pe aceeasi treapta profesionala si isi desfasoara activitatea in acelasi loc de munca, sa fie remunerati in mod diferentiat, uneori diferentele ridicandu-se la ordinul sutelor de lei. Exemplu de situatie: prin aplicarea prevederilor legale, cele trei trepte aferente functiilor publice de executie au fost desfiintate, motiv pentru care au aparut diferente intre functionarii publici, incadrati pe functii similare, raportat la perioada cand au promovat pe treapta de salarizare. Astfel, cei care au promovat pe treapta I de salarizare pana la intrarea in vigoare la Legii nr. 330/2009 au un salariu mai mare decat functionarii publici care au promovat pe aceleasi functii, dupa aplicarea Legii nr. 330/2009, cand cele trei trepte au fost desfiintate. In prezent exista angajati, functionari publici, incadrati pe aceleasi functii de executie, indeplinesc aceleasi sarcinii, insa salariile difera, in functie de data promovarii, inainte sau dupa aplicarea Legii nr. 330/2009. O situatie similara se constata la salarizarea personalului contractual, iar diferențele salariale se adâncesc din ce in ce mai mult, prin indexarea salariilor existente. Sunt situații când personalul fără calificare a ajuns prin creșterea salariului minim garantat să primească aceleași salarii ca și personalul de specialitate cu studii superioare (consilieri, consilieri juridici etc.).
Indiferent ca ești bugetar sau nu, ori ai în familie angajați la stat sau nu, te rugăm să semnezi alături de noi această petiție.
Cu speranța la o viață mai bună, vă mulțumim.

Biroul Executiv FNS ”PRO.ASIST”

http://www.petitieonline.com/aplicare_coeficienti_din_lege_284_din_2010

4 COMMENTS

  1. sunt consilier cL I , principal în cadrul unei prim?rii , am 23 ani vechime în munc?, din care în administra?ie public? 15 ani si am un salar de 866 lei . Am sustinut examen de grad ?i nu am primit nimic la salar . Sper s? se fac? dreptate .

Comments are closed.

Exit mobile version