Drama unui băiat de 13 ani diagnosticat cu cancer

Antonio Hoinaru este un copil de numai 13 ani, care până la această vârstă a dobândit maturitatea vieții, înainte de vreme. A fost un copil absolut normal, ca toți copiii: joacă, entuziasm, prietenii frumoase și visuri mărețe, lucruri cât se poate de firești pentru un copil. Dar toate s-au năruit începând cu data de 9 mai 2018, când s-a simțit pentru prima oară rău. A avut vărsături și mai apoi niște erupții pe picioare.

La prima examinare a medicului, părea a fi „vărsat de vânt” dar, nefiind sigur și situația agravându-se, în sensul că acele bubițe au început să erupă, copilul a fost trimis la Spitalul Sfânta Maria din Iași. La 5 zile de la internarea la terapie intensivă și investigații medicale amănunțite, i s-a pus cruntul diagnostic: Leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă.

Mama lui Antonio, la aflarea teribilei vești, și-a pierdut cunoștința, a leșinat. După ce și-a revenit, a intrat într-o depresie cumplită. Și astăzi starea ei de sănătate este ținută sub strictă supraveghere medicală și întreținută cu medicamente antidepresive.

La început, Antonio nu a înțeles prin ce trece, cât de gravă este boala de care suferă. Dar, tot auzind din discuțiile medicilor cu mama lui, termenii medicali necunoscuți, a căutat pe internet ce înseamnă chimioterapie, transfuzie, leucemie. A fost devastat! Încerca din răsputeri și nu reușea să găsească răspunsuri la nenumăratele întrebări care îi fulgerau mintea: De ce eu? Cu ce am greșit să merit așa ceva? Mâncarea nesănătoasă m-a adus aici? Ce voi face cu școala? Ce le voi zice prietenilor mei? Cum mă vor privi de acum? Vor mai vrea să fim prieteni sau se vor teme de mine? Întrebări grele pentru oricine, cu atât mai mult pentru un copil de doar 13 ani.

Începând cu data de 22 mai 2018, pentru Antonio au urmat 125 de zile de spitalizare. Pentru 125 de zile, secția de oncologie a Spitalului Sfânta Maria, din Iași, i-a fost casă. Această perioadă l-a maturizat cât pentru o viață întreagă. Au urmat primele 3 cure de chimioterapie. A acceptat lupta directă cu el însuși și cu nemiloasa boală. O luptă care, parcă, pe zi ce trece este din ce în ce mai grea.

Antonio și mama lui își doresc o șansă la un tratament care să le dea speranță. După disperate căutări și lungi discuții cu familii care trec prin drame asemănătoare, i s-a sugerat o clinică din străinătate. Acolo au fost tratați zeci de copii din România, cu boli asemănătoare și chiar mai grave. Copilul trebuie sa efectueze transplant medular și, din fericire, în urma analizelor, este compatibil cu mama lui. În zilele ce urmează este programat la procedura medicală, însă costurile sunt mult peste posibilitățile familiei.

Cum îl putem ajuta pe Antonio în lupta cu cancerul?

Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile și resursele părinților – peste 100.000 de Euro, aceștia au mare nevoie ajutorul nostru ca să-şi salveze copilul.

Asociația „Salvează o inimă” a răspuns prompt la strigătul de ajutor al familiei și au demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma sa de donații – https://salveazaoinima.ro/campaigns/antonio-hoinaru/, unde peste 7500 de români au dăruit din puținul pe care-l au pentru a-l salva pe Antonio.

Până în prezent s-au donat în total aproximativ 75.000 de Euro. De asemenea, donațiile mai pot fi făcute și prin SMS, la 8832, cu textul „Antonio” sau prin transfer bancar în conturile Asociației: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 350 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 80.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 3.500.000 de Euro și peste 900.000 de Euro din campanii de donații prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația „Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala „Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala „Societății Civile” (2016 și 2017), Gala „Oamenii Timpului” (2015) și Gala „Zece Oameni de Valoare” (2016).

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.