Drojdia de bere este un produs cu proprietati remarcabile in diverse afectiuni.
Racelile si bolile infectioase se trateaza eficient cu drojdie de bere. Timp de trei saptamani, bolnavii trebuie sa ia zilnic cate 3 lingurite de drojdie proaspata.
Vitaminele si mineralele, in frunte cu seleniul, isi fac „datoria”: intaresc imunitatea si scurteaza perioada de convalescenta. Hepatitele virale A, B si C sunt si ele tinute bine sub control cu ajutorul unui tratament similar.
Este, de asemenea, tonica pentru sistemul nervos. Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combatand depresiile si tulburarile psihice.
Si in alte afectiuni grave, precum Parkinson si Alzheimer, se recomanda o cura de doua saptamani: cate 4 lingurite pe zi. In amestec cu mierea de albine, creste puterea de concentrare.
Studii facute de mai multe echipe de cercetatori au demonstrata ca regleaza colesterolul si tensiunea. Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rau“ si combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicati in aparitia bolilor de inima. Bolnavii cardiaci trebuie sa consume periodic suplimente alimentare pe baza de drojdie de bere.
Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.
Cura cu drojdie de bere este indicata si persoanelor anemice, dar si celor care au probleme de asimilare a mineralelor, in special magneziu si calciu. In acest caz, cura trebuie sa dureze 21 de zile (3 linguri pe zi, inaintea meselor principale). Mai mult, terapia regleaza si tulburarile de coagulare a sangelui.
Diverse studii au dovedit ca drojdia de bere este benefica si in tratamentul tumorilor maligne. La bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice si au primit simultan si drojdie de bere (6 lingurite pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atat de puternice ca la bolnavii care nu au luat drojdie in timpul tratamentului clasic.
Aceasta este concluzia unor medici din München, care au observat aceste efecte benefice in tratamentele impotriva cance-rului timp de 15 ani.
Efecte pe categorii de varsta
Beneficiile drojdiei se remarca si in stimularea procesului de crestere la copii, avand un rol important in consolidarea oaselor. Doza pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani este de doua lingurite pe zi, timp de 21 de zile pe luna.
La adolescenti, curele cu drojdie constau in administrarea a cate doua lingurite timp de 10 zile pe luna. Drojdia de bere ajuta la dezvoltarea intelectului si combate instabilitatea emotionala cauzata de „bombardamentul” hormonal.
La adulti, acest „leac“ sustine efortul fizic si intelectual si este un minunat remediu antistres (cate o lingura pe zi, luata vreme de 10 zile pe luna).
La varstnici, terapia cu drojdie de bere (cate doua linguri pe zi) ajuta in lupta cu bolile degenerative.
Variante de administrare
Drojdia se poate consuma in amestec cu sucuri de fructe si de legume, dar si cu miere de albine, in functie de preferintele fiecaruia. In amestec cu diferite ceaiuri de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonarile, scrie frunza-verde.ro.