Eurostat: România are cel mai scăzut procent de cetăţeni care obţin informaţii de pe site-urile autorităţilor publice

Doar 10% dintre români caută informații pe site-urile oficiale, comparativ cu 47%, media la nivelul UE.

Românii sunt urmați în clasament de cetățenii din Italia și Bulgaria (ambele 19%). Cele mai mari ponderi de persoane care au folosit site-urile web ale autorităților publice pentru a obține informații în ultimele 12 luni au fost înregistrate în Danemarca (89%), Finlanda (85%), Olanda (81%) și Suedia (79%) .

În 2020, 47% dintre persoanele din UE în vârstă cuprinsă între 16 și 74 de ani au obținut informații de pe site-urile autorităților publice, în ultimele 12 luni anterioare sondajului. Această pondere a crescut substanțial în comparație cu 2008, când era de 33%.

Cetățenii de toate vârstele folosesc site-urile web ale autorităților publice pentru a obține informații, dar ponderea cea mai mare este în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (59%), urmată îndeaproape de cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (56%). Mai mult de un sfert (26%) dintre cetățenii cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani au folosit site-urile guvernamentale în acest scop în ultimele 12 luni.

Sursa: Eurostat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.