Peste 150.000 de elevi sustin astazi examenul EVALUAREA NATIONALA 2016, proba la MATEMATICA. La nivelul tarii sunt 4.809 centre de examen. Subiectele vor fi publicate in cursul zilei de miercuri pe site-ul www.subiecte.edu.ro, dar si pe site-ul reporterul.ro.
Examenul a inceput la ora 9,00, accesul candidatilor in sali facandu-se pana la ora 8:30. Testarea dureaza doua ore.
„In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui EXAMEN, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit). Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 8-17”, anunta MINISTERUL EDUCATIEI.
Subiecte MATEMATICA Evaluarea Nationala 2016. Evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a se desfasoara in anul scolar 2015-2016 in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2010-2011 aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4801/2010 privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2010-2011, si cu prevederile prezentului ordin.
Programele pentru disciplinele limba si literatura romana si matematica, valabile pentru evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4431/2014 privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014–2015.
Cadrele didactice nominalizate ca evaluatori sunt selectate cu prioritate din randul cadrelor didactice abilitate in domeniul evaluarii, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele zonale de evaluare sunt stabilite de catre comisiile judetene/comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, prin tragere la sorti.
In procesul de evaluare a lucrarilor si de rezolvare a contestatiilor, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.
In cazul in care diferenta intre notele acordate de catre cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia, va fi nota finala.
Comisiile judetene/comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere functionale de supraveghere video si audio a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.
Activitatea de monitorizare a desfasurarii evaluarii nationale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfasura in conformitate cu o procedura stabilita de Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale.
SUPRAVEGHEREA in salile de EXAMEN
In vederea asigurarii desfasurarii corecte a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in conformitate cu prevederile reglementarilor in vigoare, comisiile din unitatile de invatamant si comisiile judetene/ comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise.
In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din unitatea de invatamant respectiva.
Daca, in urma verificarilor se constata existenta unor nereguli, fraude sau tentative de frauda, respectiv nerespectarea reglementarilor in vigoare, comisia din unitatea de invatamant ia masurile care se impun, in conformitate cu prevederile metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge pana la acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda.
Se interzice candidatilor la evaluarea nationala sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de invatamant in acest scop.
Subiecte MATEMATICA Evaluarea Nationala 2016. Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate in sala stabilita de comisie in acest scop nu vor fi primiti in examen.
Se interzice candidatilor la evaluarea nationala sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Subiecte MATEMATICA Evaluarea Nationala 2016. Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.
Se interzice candidatilor sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.
Candidatul major si parintii/reprezentantii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judetene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale sa vada lucrarea/lucrarile proprie/proprii a/ale propriului copil numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii/lucrarilor, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte/reprezentant legal.
Media de admitere la liceu este compusa din media de la Evaluarea Nationala care cantareste 75% , restul revenind mediei din anii de gimnaziu.
Evaluarea Nationala 2016. In cazul in care diferenta intre notele acordate de catre cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia, va fi nota finala.
Prima proba scrisa a Evaluarii Nationale s-a sustinut luni, 27 iunie 2016, la Limba si literatura romana, iar a doua marti, 28 iunie, la Limba si literatura materna.
Calendarul, in continuare :
29 iunie 2016 Matematica – proba scrisa
1 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
1 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor
5 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii