Home Social FACULTATI unde nu se va mai organiza examen de admitere

FACULTATI unde nu se va mai organiza examen de admitere

1
FACULTATI unde nu se va mai organiza examen de admitere

Programe de licenta de la institutii de invatamant superior din Capitala si din tara sunt propuse sa intre in lichidare incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmand sa nu se mai organizeze admitere.

De asemenea, sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a declarat, pentru Mediafax, ca 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara sunt propuse sa intre in lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in acest sens, masura ar urma sa afecteze cinci institutii de invatamant superior din Capitala si una din judetul Ilfov.

Astfel, la Universitatea Politehnica, ar urma sa intre in lichidare cu un program de licenta, de invatamant cu frecventa (IF), denumit Ingineria prelucrarii materialelor polimerice, textile si compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Megatronica.

In schimb, la Universitatea Bucuresti sunt propuse sa intre in lichidare 15 specializari, atat la forma de invatamant cu frecventa, cat si la invatamant cu frecventa redusa (IFR) si invatamant la distanta (ID).

Programele cu frecventa avute in vedere sunt la Facultatea de Chimie – Chimie in limba engleza, Facultatea de Fizica – Fizica in limba franceza, Facultatea de Matematica si Informatica – Matematica in limba franceza, Matematici aplicate in limba engleza, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Pedagogia invatamantului primar si prescolar la Crevedia si Facultatea de Litere – Asistenta manageriala si secretariat la Crevedia.

In ceea ce priveste programele de studii IFR si ID ce umeaza sa intre in lichidare, acestea sunt la Facultatea de Administratie si Afaceri – Administratie publica, Facultatea de Geografie – Geografie, Geografia turismului si Geografia mediului, Facultatea de Matematica si Informatica – Tehnologia informatiei si Matematica informatica, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Psihologie.

La Academia Tehnica Militara din Bucuresti intra in lichidare patru specializari de studii cu frecventa de la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament – Instalatii pentru constructii, Chimie militara, Cai ferate, drumuri si poduri si Masini si utilaje de geniu.

La Universitatea „Spiru Haret” intra in lichidare doua specializari: la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta – Administratie publica (IF) si la Facultatea de Stiinte Economice din Blaj – Finante si banci (IFR).

Doua programe, cu frecventa, intra in lichidare si la Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea” din Bucuresti, la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative – Economia mediului si Economie si afaceri internationale.

De asemenea, la Institutul Teologic Adventist din Cernica (judetul Ilfov), intra in lichidare doua programe – Limba si literatura romana si Teologie adventista didactica, ambele cu frecventa.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a mai declarat, pentru Mediafax, ca 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara sunt propuse sa intre in lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in acest sens, printre cele 37 de institutii din toata tara se regasesc universitati prestigioase din Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, cu specializari atat la invatamant cu frecventa (IF), cat si la formele de invatamant cu frecventa redusa (IFR) si la distanta (ID).

La Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca sunt vizate sapte specializari, dintre care numai una la ID – Filosofie (in limba maghiara), la Facultatea de Istorie si Filosofie, iar restul la IF, la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica – Ingineria si protectia mediului in industria chimica si petrochimica, Inginerie economica in industria chimica si de materiale si Chimia mediului, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului – Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice (in limba maghiara, la Sfantu Gheorghe) si Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice (la Sfantu Gheorghe) si Facultatea de Istorie si Filosofie – Management (la Bistrita).

Tot la Cluj-Napoca sunt vizate si specializari de la Universitatea Tehnica (opt programe, dintre care sase la IF) si Universitatea de Arta si Design (patru programe, toate la IF).

La Iasi sunt avute in vedere doua specializari de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Educatie fizica si sportiva (IFR) si Filosofie (ID).

Si la Universitatea de Vest din Timisoara sunt avute in vedere sase specializari, dintre care patru la IF, precum Biochimie tehnologica, Politie locala si Antropologie, iar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” urmeaza sa intre in lichidare programele Laborator clinic si Asistenta dentara, ambele la IF.

La Universitatea „Transilvania” din Brasov sunt propuse sa intre in lichidare 15 programe de licenta, dintre care 14 la IF si unul ID, printre care Tehnologia constructiilor de masini (in limba franceza), Ingineria prelucrarii lemnului (in limba engleza), Informatica (in limba germana) si Mecanica fina si nanotehnologii.

La Universitatea „Ovidius” din Constanta, sunt avute in vedere cinci specializari, intre care doua ale Facultatii de Medicina – Laborator clinic si Moase, patru fiind la IF.

Alte 17 specializari ce ar urma sa intre in lichidare sunt la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, 16 fiind la IF, cele mai multe la Facultatea Transfrontaliera de Stiinte Umaniste, Economice si Ingineresti (Cahul).

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sunt vizate 21 de specializari, dintre care 16 la IF, printre care Etnologie, Asistenta dentara, Moase, Horticultura si Utilaje pentru textile si pielarie.

Sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu.

Cele sase universitati vor intra in lichidare pentru toate programele de studii de licenta, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, atragand atentia candidatilor ca trebuie sa verifice la fiecare universitate daca programul de studii pentru care opteaza este autorizat provizoriu sau acreditat.

Institutiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, Societatea Ateneul Roman – Universitatea Ecologica „Traian” din Deva, Fundatia Universitara „Milenium” din Timisoara, Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) – Universitatea Wales – Romania din Bucuresti si Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.

VEZI LISTA programelor pentru care nu se va mai organiza examen de admitere

1 COMMENT

  1. Tinerii cercetatori matematicieni si informaticieni si-au prezentat rezultatele obtinute in cadrul programului de pregatire a proiectului de diploma in cadrul unui Workshop. Pentru contributiile aduse si dezbaterile din timpul prezentarilor, recomandam autorilor continuarea investigatiilor in cadrul programului de masterat: Tehnologii Moderne in Ingineria Sistemelor Informatice. Imagini din timpul prezentarilor: http://www.youtube.com/watch?v=DShRP_KWXN4

LEAVE A REPLY

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.