FONDURI pentru COPIII DEFAVORIZATI din GRADINITELE botosanene

Guvernul a alocat in sedinta de miercuri, 3 februarie, aproape 2 milioane de lei noi judetului Botosani pentru finantarea Programului „Fiecare Copil in Gradinita”.

Banii au fost repartizati judetelor in functie de numarul de copii inscrisi la gradinite si declarati eligibili pentru program.
 
Tichetele sociale ce se vor oferi din aceste fonduri, vor putea fi utilizate numai pentru achizitionarea de produse alimentare, de igiena, de imbracaminte si/sau rechizite, vor fi strict conditionate de prezenta zilnica a micutilor in gradinita, plafonul maxim de acordare fiind de 284 de lei, venituri lunare pe membru de familie. 
 
Conform prevederilor legale referitoare la acest program guvernamental, autoritatile locale vor trebui sa demareze, in perioada imediat urmatoare, o serie de proceduri pentru implementarea cat mai rapida.
 
Primarii si directorii de scoli vor fi instruiti pe 11 februarie la Institutia Prefectului, pentru ca fiecare autoritate sa-si cunoasca si indeplineasca atributiile. Instruirea va fi coordonata de reprezentantii Asociatiei OvidiuRo (OvR), partener al Guvernului, initiator al programului pilot, ce acum este extins in intreaga tara. 
 
„Vom lua masuri ca, la Botosani, acest program sa se implementeze cat mai repede si fara probleme. Apelam la domnii primari sa fie cat mai operativi si sa respecte termenele prevazute de lege. E in interesul tuturor ca noile generatii sa beneficieze de educatie timpurie.”, a declarat Costica Macaleti, prefectul judetului Botosani.
 
Intr-un comunicat de presa emis de OvR se arata ca, intrucat primul an de implementare are un rol cheie in succesul programului, asociatia va organiza un concurs national in urma caruia va sustine financiar  si logistic, din surse de finantare privata, 10 judete cu numar mare de copii saraci. 
 
Sprijinul se va oferi pentru implementarea tuturor componentelor programului pilot „Fiecare Copil in Gradinita” (dincolo de tichetele sociale pentru gradinita, acoperite de la bugetul de stat), cum ar fi rechizitele necesare la clasa.
 
OvR ia in calcul inclusiv acoperirea din surse private, in acest an, a costurilor tichetelor sociale pentru cei peste 3.000 de copii fara acte de identitate, ce nu intra sub incidenta Legii nr. 248 /2015, pana la gasirea unor solutii mai sustenabile. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.