FSLI: Cadrele didactice cer Guvernului să aplice imediat și integral Legea salarizării

Cadrele didactice cer Guvernului să aplice imediat și integral Legea salarizării și să poziționeze profesorii mult mai sus decât în prezent în grila de salarizare deoarece educația de calitate necesită profesori motivați și bine pregătiți

În prima zi a anului școlar 2021-2022, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu a trimis un mesaj prin care cere, în primul rând, respectarea imediată a Legii salarizării.

„Deși (anul trecut – n. r.) am avut școli închise, iar lecțiile online s-au desfășurat în multe cazuri cu probleme, cadrele didactice și-au făcut datoria: au căutat soluții, au improvizat, la nevoie, au cerut ajutor atunci când nu au mai putut, dar niciodată nu au renunțat la misiunea lor și nici la ceea ce contează cel mai mult: ca fiecare elev să primească rodul educației! Pentru noi, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cadrele didactice sunt eroii din perioada de criză și rămân modelatori ai viitorului! Guvernanții, în schimb, le-au întors spatele! Cadrele didactice le cer acestora să-și onoreze datoria de a aplica, de îndată, integral Legea salarizării! De asemenea, colegii noștri solicită Executivului să facă tot posibilul ca în proiectul Legii salarizării, care va fi elaborat anul viitor, să găsească soluția ca aceștia să fie mult mai sus poziționați în grila de salarizare decât în prezent! Se impune acest lucru pentru că o educație de calitate se face cu profesori bine pregătiți și motivați pe măsură!”, se arată în mesaj.

Liderul organizației sindicale a subliniat că nu toate școlile și-au deschis luni porțile pentru elevi, fie din cauza restricțiilor sanitare, fie din cauza nefinalizării lucrărilor la școli.

„Aproape toți copiii se întorc în acest an în unitățile de învățământ, unde pe coridoare vor răsuna din nou râsetele și soneria care ne amintesc că o școală goală nu are suflet, dar o școală plină cu elevi și cadre didactice are viață și viitor! Mai sunt, din păcate, situații în care elevii nu vor auzi clopoțelul în prima zi de școală, fie din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei, fie din lipsa de preocupare a autorităților locale care nu au finalizat lucrările la infrastructura școlară. În acest an nou școlar vă doresc, înainte de orice, să fiți sănătoși! Începem școala cu mai multă încredere, cu forțe proaspete, dar și cu speranța că, dacă am reușit împreună acum, vom reuși de fiecare dată! Haideți să dăm școlii voce, o voce din ce în ce mai puternică, pentru că astăzi este despre voi: cadre didactice, elevi și părinți! Vă doresc mult succes și realizări din plin!”, afirmă Simion Hăncescu.

Acesta a amintit că în anul școlar anterior, în contextul învățământului online, uneori chiar elevii au fost cei care au sprijinit cadrele didactice în ceea ce privește predarea online.

„Încercări puternice au fost și pentru elevi și știm prin ce emoții au trecut! Mulți dintre ei s-au comportat exemplar în această perioadă, depășind impasul unui nou tip de abordare a activității didactice și a învățării propriu-zise. Platformele online au deschis noi drumuri în sistemul de învățământ din România, iar cei care au avut primii curajul să testeze școala online, oferind în unele cazuri suport cadrelor didactice, sunt copiii! Suntem convinși că fiecare elev a învățat după această perioadă mult mai multe lucruri decât stă scris în programele școlare: au învățat despre prietenie, empatie, curaj, curiozitate și despre faptul că a fi vulnerabil nu e un lucru rău dacă știi cui să îi ceri să fie alături de tine”, a susținut președintele FSLI, Simion Hăncescu.

Totodată, el a subliniat că prelungirea pandemiei aruncă incertitudine asupra anului școlar 2021-2022, deși acesta a debutat optimist.

„Anul școlar 2021-2022 debutează optimist, cu bucuria și emoția caracteristice primei zile de școală, dar și cu o oarecare incertitudine cauzată de prelungirea pandemiei. În ciuda provocărilor impuse de contextul mondial al pandemiei, s-a demonstrat în anul școlar precedent că educația nu se oprește nici măcar pentru o zi, pentru că este un proces continuu. Educația se face cu sufletul, se face cu mintea deschisă, se face creativ și cu mult curaj! Sunt valori pe care doar în școală le înveți”, a menționat Simion Hăncescu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.