Greselile pe care le faci atunci cand prepari o OMLETA!

Ouale constituie o sursa buna de proteine si sunt potrivite pentru a fi consumate la micul dejun.

Modul in care prepari ouale este semnificativ pentru gustul final al retetei. Nu se prepara oricum si daca nu faci cateva greseli obisnuite vei obtine retete mult mai gustoase.

Ouale jumari pot sa fie zemoase si fara sa fie necesar adaosul de smantana sau lapte, insa trebuie sa stii cum sa le faci.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci omleta sau papara/oua jumari, dupa cum scrie publicatia Huffington Post.

1. Nu le gati pe foc mare!

Va dura mai mult pana vei termina micul dejun, insa este de preferat sa faci ouale jumari pe foc mic pentru a evita uscarea lor. De asemenea nu vei risca sa le arzi.

2. Nu le tine pe foc prea mult timp!

Un truc pe care trebuie sa-l retii este acela ca ouale trebuie luate la timp de pe foc, deoarece se mai gatesc din cauza caldurii degajate de tigaie. Nu le lasa prea mult timp pe foc, ci ia-le atunci cand sunt inca umede, dar fara sa aiba mult lichid.

3. Nu uita sa le amesteci!

Pentru a obtine o combinatie cremoasa este important sa le amesteci foarte des. Astfel, riscul de a se forma bucati mari de ou este unul mult mai mic. Astfel vei obtine o textura mai cremoasa.

4. Nu adauga lichid!

Smantana, laptele sau apa nu vor face ca reteta sa fie mai gustoasa, ci din contra nu este deloc indicat sa adaugi nimic lichid la amestecul de oua. Ouale in combinatie cu un lichid vor strica reteta.

5. Foloseste tigaia cu dimensiunea potrivita

Este important sa nu folosesti o tigaie uriasa atunci cand prepari doar doua oua, la fel cum este de preferat sa eviti tigaia mica daca gatesti o portie mare de oua jumari. De exemplu, o tigaie cu diamentrul de 20 de centimetri va fi porivita pentru a folosi doua oua.

6. Ouale trebuie batute mult timp!

Este recomandat sa bati foarte bine ouale pana cand se ajunge la o compozitie omogena. Nu renunta dupa ce ai spart galbenusurile si le-ai amestecat putin cu albusurile. Insista si vei avea de castigat!

7. Ouale nu se bat decat inainte de a fi turnate in tigaie!

Ouale se bat bine de tot exact inainte de a fi turnate in tigaie, fara sa le mai lasi sa stea. Este important sa le bati bine, deoarece vei adauga aer si volum, obtinand o compozitie pufoasa.

8. Ouale se condimenteaza doar la final!

Celebrul bucatar Gordon Ramsay sustine ca este de preferat sa adaugi sarea chiar inainte de a le lua de pe foc. Daca o folosesti de la inceput, sarea poate sa dea un aspect apos si ouale isi pierd din stralucire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.