AcasăSocialGreselile pe care le faci atunci cand prepari o OMLETA!

Greselile pe care le faci atunci cand prepari o OMLETA!

Ouale constituie o sursa buna de proteine si sunt potrivite pentru a fi consumate la micul dejun.

Modul in care prepari ouale este semnificativ pentru gustul final al retetei. Nu se prepara oricum si daca nu faci cateva greseli obisnuite vei obtine retete mult mai gustoase.

Ouale jumari pot sa fie zemoase si fara sa fie necesar adaosul de smantana sau lapte, insa trebuie sa stii cum sa le faci.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci omleta sau papara/oua jumari, dupa cum scrie publicatia Huffington Post.

1. Nu le gati pe foc mare!

Va dura mai mult pana vei termina micul dejun, insa este de preferat sa faci ouale jumari pe foc mic pentru a evita uscarea lor. De asemenea nu vei risca sa le arzi.

2. Nu le tine pe foc prea mult timp!

Un truc pe care trebuie sa-l retii este acela ca ouale trebuie luate la timp de pe foc, deoarece se mai gatesc din cauza caldurii degajate de tigaie. Nu le lasa prea mult timp pe foc, ci ia-le atunci cand sunt inca umede, dar fara sa aiba mult lichid.

3. Nu uita sa le amesteci!

Pentru a obtine o combinatie cremoasa este important sa le amesteci foarte des. Astfel, riscul de a se forma bucati mari de ou este unul mult mai mic. Astfel vei obtine o textura mai cremoasa.

4. Nu adauga lichid!

Smantana, laptele sau apa nu vor face ca reteta sa fie mai gustoasa, ci din contra nu este deloc indicat sa adaugi nimic lichid la amestecul de oua. Ouale in combinatie cu un lichid vor strica reteta.

5. Foloseste tigaia cu dimensiunea potrivita

Este important sa nu folosesti o tigaie uriasa atunci cand prepari doar doua oua, la fel cum este de preferat sa eviti tigaia mica daca gatesti o portie mare de oua jumari. De exemplu, o tigaie cu diamentrul de 20 de centimetri va fi porivita pentru a folosi doua oua.

6. Ouale trebuie batute mult timp!

Este recomandat sa bati foarte bine ouale pana cand se ajunge la o compozitie omogena. Nu renunta dupa ce ai spart galbenusurile si le-ai amestecat putin cu albusurile. Insista si vei avea de castigat!

7. Ouale nu se bat decat inainte de a fi turnate in tigaie!

Ouale se bat bine de tot exact inainte de a fi turnate in tigaie, fara sa le mai lasi sa stea. Este important sa le bati bine, deoarece vei adauga aer si volum, obtinand o compozitie pufoasa.

8. Ouale se condimenteaza doar la final!

Celebrul bucatar Gordon Ramsay sustine ca este de preferat sa adaugi sarea chiar inainte de a le lua de pe foc. Daca o folosesti de la inceput, sarea poate sa dea un aspect apos si ouale isi pierd din stralucire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Sorin Bozdon on Locuri de munca in Germania
Mai terminati odata! on 23 august 2013 – Vine Apocalipsa!
MUIE ROMANIA !!! on MODIFICARI la Codul Rutier
virginia manu on PILDA ZILEI: Te-am invatat
liviu cioroaba on SFORAITUL poate ucide!
virginia manu on PRINTESA DIANA, asasinata!
INSURATELU VIORICA on 48 de romani CAPTIVI in LIBIA
Zugravescu Mihaela B on Cautam colaboratori!
eleonora hreniuc on DOAR O VORBA: Parloaga din ograda
Ziarul Adevarul on BANCUL ZILEI: Acelasi material
Sebastian Butu on FENOMEN RAR in decembrie 2013!
Agentie Matrimoniala on BANCUL ZILEI: Agentia matrimoniala
Eutanasiati Maidanez on FAMILIA LUI IONUT, atacata de caini!
ionescu crenguta on COJILE DE BANANE fac minuni!
Anunturi Libertatea on SERBAN HUIDU revine in televiziune!
TRAIAN TANASA on Pacalelile de 1 APRILIE!
Mocanu Nicolae on A murit din cauza unui OU!
IACOB VIOREL on ANUNT DE ANGAJARE
motoc cristian on POLITISTII incep PROTESTE !
Mitrea Stefan on POLITISTII incep PROTESTE !
Doina Balasa on Dolarul a luat viteza
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
nicu stratulat on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
un alegator on Surpriza la BALUSENI!
un pnlist on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
psihanalistul on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
UN PRIETEN on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
CORURILE DE COPII on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
cursurigratisonline on Euro scade spre 4,55 lei