Home Social HALLOWEEN-ul, afuristit de PREOTI! BISERICA pune la cale INLOCUIREA sarbatorii DIABOLICE

HALLOWEEN-ul, afuristit de PREOTI! BISERICA pune la cale INLOCUIREA sarbatorii DIABOLICE

Nu este numai un carnaval, avertizeaza reprezentantii bisericii, referindu-se la sarbatoarea care ii distreaza pe multi oameni de pe planeta. Preotii o considera insa “anticamera raului” . In acest razboi declarat de biserica Halloween-ului, se pregateste si o sarbatoare care sa-l inlocuiasca, in timp. Le va reusi preotilor, oare,  acest plan?

“De fapt, nu e nimic inocent sau distractiv in aceasta sarbatoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos”, a declarat Parintele Aldo Buonaluto de la Asociatia Internationala a Exorcistilor, care a avut prima conferinta la Vatican, potrivit dailymail.co.uk.

Reprezentantii Bisericii Catolice sustin ca numarul posesiunilor demonice creste in luna octombrie din pricina HALLOWEEN-ului si ca parintii sunt foarte ingrijorati ca cei mici ar putea fi initiati in activitatea oculta.

“Sunt intotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanari ale cimitirelor si furturi de oase sacre pe 31 octombrie. Participarea la HALLOWEEN este ca o initiere in activitatile oculte” , a mai adaugat Parintele Aldo Buonaluto.

In aceste conditii, preotii catolici au propus ca sarbatoarea diabolica sa fie inlcuita. Se vrea ca HALLOWEEN-ul sa nu mai fie sarbatorit si in locul acestuia sa se sarbatoreasca “Holyween”, o noapte in care copiii sa spuna rugaciuni si sa se imbrace precum sfintii, relateaza dailymail.co.uk.

“Nu va imbracati copiii in costume grotesti care sunt simboluri ale raului, si mergeti la biserica”, spun si reprezentantii bisericilor ortodoxe.

“Este o sarbatoare care preamareste raul, il pune in lumina in fata celor mici, ale caror minti fragede sunt invadate mai usor de rau, chiar cu ajutorul parintilor care permit si chiar ii imping pe copii spre acest teren periculos”, spune un preot botosanean.  

“Chiar si aparent inocentul joc de-a „ne dati ori nu ne dati”, atat de familiar in cultura americana, in care copii intreaba gazda „Farsa sau dulciuri?”, isi are originea in ritualul celtilor care credeau ca sufletele mortilor astfel eliberate de Samhain sufereau de o mare foame si umblau cersind pe la casele lor. Iar gazdele care ar fi refuzat sa potolească foamea celor ce-i imitau pe morti cersind mancare ar fi trezit furia zeului mortii, care i-ar fi supus unor farse sau blesteme. In acest fel, parintii, dar mai ales copiii zilelor noastre sunt angrenati într-un scenariu simbolic tulburator, intrucat in credinta celtilor cei ce se costumau deveneau slujitori ai zeului mortii, asa incat o insulta adusa lor reprezenta o insulta adusa zeului. Oare cum ar putea un crestin constient de credinta lui si, deci, de ceea ce se intampla in lume, sa ramana indiferent fata de o sarbatoare precum Halloween-ul, care nu numai ca-i invata pe copii ca vrajitoria, magia si alte practici oculte sunt cel putin neutre, sugerandu-se astfel ca practicarea lor ar fi lipsita de consecinte, dar, mai mult decat atat, ii integreaza într-un scenariu simbolic in care cei mici devin slujitori ai diavolului?” , scrie preotul Gheorghe Fecioru in revista Familia Ortodoxa.
 

1 COMMENT

  1. Ar trebui sa interzicem biserica, ne-ar merge mult mai bine asa si ne-am destepta din prostia asta de religie care ii tine pe unii blocati mental de 2.000 de ani incoace.

Comments are closed.

Exit mobile version